lama Postat Iunie 30, 2012 Partajează Postat Iunie 30, 2012 Am nevoie sa imi spuna si mie cineva cum functioneaza o chestie Electronica analoga nu a fost niciodata pctul meu tare ..... Fie imaginea atasat. Divizorul de tensiune am inteles(nici chiar asa de noob) dar nu inteleg cum masoara amperajul Deci el intra pe un pin setat ca intrare analoaga DAR el ce citeste acolo? Ok pe rezistenta este o cadere de tensiune. Fiind GND legat la capatul celalalt ii da masa si astfel poate citi caderea de tensiune? Intreb ca nu am pus inca rezistenta de putere si vreau sa inteleg la ce sa ma astept cind scriu codul. Imi poate cineva explica ca la prosti? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
10vid Postat Iunie 30, 2012 Partajează Postat Iunie 30, 2012 Masa uC-ului e cea din stanga, cu trei linii. "GND"-ul ala e derutant, e de fapt minusul consumatorului (output). Trebuia sa le notezi + si - la output, pentru a lasa notatia GND pentru uC. Link spre comentariu
lama Postat Iunie 30, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2012 Masa uC-ului e cea din stanga, cu trei linii. "GND"-ul ala e derutant, e de fapt minusul consumatorului (output). Trebuia sa le notezi + si - la output, pentru a lasa notatia GND pentru uC.aici e siteulhttp://electronics-diy.com/70v_pic_volt ... emeter.phpdeci revin eu masor caderea de pe rezistenta de putere si gndul din punctul C? Link spre comentariu
lorik199 Postat Iunie 30, 2012 Partajează Postat Iunie 30, 2012 Tu trebuie sa masori caderea de tensiune pe rezisternta de 0,47R, cadere ce e proportionala cu, curentul Link spre comentariu
10vid Postat Iunie 30, 2012 Partajează Postat Iunie 30, 2012 Au gresit ei notatia, punctul B nu se leaga la GND. Link spre comentariu
lama Postat Iunie 30, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2012 Au gresit ei notatia, punctul B nu se leaga la GND.Ba pare ca e GND-ul de iesire(al consumatorului) care nu e acelasi cu GND-ul de intrare si al montajului Link spre comentariu
lama Postat Iunie 30, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2012 Tu trebuie sa masori caderea de tensiune pe rezisternta de 0,47R, cadere ce e proportionala cu, curentulStiu astaDar eu masor caderea de tensiune intre punctele B si C , cu masa montajului si de intare fiind C? Link spre comentariu
lorik199 Postat Iunie 30, 2012 Partajează Postat Iunie 30, 2012 Stiu astaDar eu masor caderea de tensiune intre punctele B si C , cu masa montajului si de intare fiind C?Da, exact, B-ul e minusul iesirii sursei Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum