Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu TDA7375

Postări Recomandate

Salut! Am observat ca acest integrat contine patru amplificatoare separate,putand folosite in trei variante: in punte(2 iesiri) individual(patru iesiri) sau cu doua iesiri si si doua in punte.Am gasit intr-un casetofon auto,doua dintre aceste integrate.Din pacate nu pot folosi casetofonul direct ca amplificator pentru ca nu stiu cum sa-i bag semnal sa ma pot bucura de toate functiile aparatului,de aceea vreau sa fac un amplificator,folosind cele doua integrate.Intrebarea mea este urmatoarea: Cum pot face un amplificator cu o singura intrare stereo dar sa obtin patru iesiri,ca la casetofonul auto? Dupa schema din datasheet,fiecare integrat imi ia o intrare stereo daca l-as folosi in varianta 2x35,deci cum fac sa introduc semnal si in celalalt integrat,de la aceeasi sursa?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Sa intelegem ca doresti sa foloesti 2 astfel de CI-uri utilizand la fiecare cate 2 iesiri in punte astfel ai 4 iesiri corect?Puterea la alimentare de 12V nu va fi in veci 35W pe sarcina de 4 Ohm, nici macar cu THD exagerat, n-are de unde devreme ce tensiunea il limiteaza, cu greu poate ajunge la 20W ( THD 10% ), oricum asta conteaza mai putin, poti pune intrarile in paralel, conectezi individual la fiecare intrare de CI cate un condensator de 1u ( 8 in total ) apoi intai conectezi in paralel la fiecare integrat 2 cate 2 iesiri si apoi integratele unul cu celalalt deasemenea in paralel ( toate astea dupa condensatorii de 1u ), pare complicat dar de fapt e simplu.

Link spre comentariu

Acei 2x35W i-am luat din datasheet-ul integratului si sunt la 14,4V.Deci pot lega intrarile in paralel fara sa pierd nimic? Eu am facut deja amplificatoarele in varianta Double Bridge ca in datasheet si la fiecare am cate 2 intrari(stereo) .Prin urmare am nevoie doar de 4 condensatori sau cum?

Link spre comentariu

casa nu mai deschid al 19999 topic pe aceasta tema am decis sa scrie aici si anume am un amplificator facut cu tda7294 punte si doresc sa scot si 4 iesiri de cate 100w in varianta simpla a ic. cum fac acest lucru ? iau semnal din fiecare tda separat + masa ? sau trebuie facute modificari pe cablaj ? dar nu pra cred ca trebuie modificat ceva eu asa banuiesc ca se face iau o iesire + masa.....o iesire + masa si tot asa pana fac 4 iesiri separate de cate 100w intreb casa fiu sigur sa nu ia foc ic sau difuzorul care apropo chiar daca e de 4 ohmi merge brici inseriat cu o bibina ajunge pela 6 ohmi si tda urile foarte bine racite cu un radiator masiv si 3 coolere

Link spre comentariu

TDA7294 e mono si daca ai un amplificator in punte inseamna ca ai doua integrate TDA7294.Iar din doua integrate nu poti obtine decat doua iesiri ,nu patru...sa nu mai vorbim ca nici vorba TDA-ul nu are 100W ci vreo 70W. Daca ai 4 TDA-uri,legate doua cate doua,ai putea incerca metoda propusa mai sus,sa legi intrarile in paralel...nu garantez

Link spre comentariu

Atunci incearca metoda pe care mi-a propus-o marian pentru TDA7375...cred ca la tine e acelasi lucru dar cu mai multe integrate.La mine ,TDA7375 contine deja 4 amplificatoare si la fiecare integrat leg iesirile in punte ca sa obtin doar doua iesiri per integrat.Eu vreau sa fac acelasi lucru cu doua integrate

Link spre comentariu

nu osa mearga sa legi 4 integrate in punte tu ai dejea 2 sau cel putin asta am inteles ca vrei sa faci. problema la mine e alta eu le am dejea legate in punte pentru ca asa e montajul si schema si vreau si in punte si simplu (evident nu in acelas timp) adica vraeu sa am iesiri normale fara a mai fi legate in punte acum am 2 iesiri de cate 170w (zice in specificatiile ic) si vreau sa am si 4 iesiri de cate 100 w

Link spre comentariu

nu vraeu sa le separ de tot adica nu vreau modificari majore (maiales ca am si 2 montaje facute in varianta simpla care stau de geaba ) ma gandeam ca as putea sa le leg si in punte si simplu acelas montaj adica sa mai am la statie inca 4 iesiri a cate 100w fiecare adica sa leg cand vreau 2 boxe de 170....200w sau 4 boxe de cate 100w

Link spre comentariu

TDA7294 e mono si daca ai un amplificator in punte inseamna ca ai doua integrate TDA7294.Iar din doua integrate nu poti obtine decat doua iesiri ,nu patru...sa nu mai vorbim ca nici vorba TDA-ul nu are 100W ci vreo 70W. Daca ai 4 TDA-uri,legate doua cate doua,ai putea incerca metoda propusa mai sus,sa legi intrarile in paralel...nu garantez

Sigur ?

Ai argumente cum ca integratul ala nu are cea ce scrie in pdf, ai ajuns la concluzia asta in urma caror teste?

Link spre comentariu

Foarte sigur! In datasheet scrie clar ca cei 100 W sunt muzicali iar puterea reala este de 70W .Eu am zis exact ce scrie in datasheet,nu am scris nicaieri ca nu e adevarat ce scrie in datasheet...Dar tu esti sigur ca ai citit macar datasheet-ul ca sa stii macar de ce dai replica? Fara suparare,dar nu vad rostul mesajului tau,atata timp cat eu nu am mentionat nimic altceva inafara de ce scrie in datasheet!

Link spre comentariu
Vizitator anddy_1989

Salut!Daca vrei sunt aici "http://construyasuvideorockola.com/proyectos_amplificadores.php" cateva modele de amplificatoare si cu circuite integrate si doar cu tranzistori.....nu cred ca am vazut cu TDA7375 .... Eu l-am realizat pe ala de 400W si functioneaza bine.

Link spre comentariu

Salut!Daca vrei sunt aici "http://construyasuvideorockola.com/proyectos_amplificadores.php" cateva modele de amplificatoare si cu circuite integrate si doar cu tranzistori.....nu cred ca am vazut cu TDA7375 .... Eu l-am realizat pe ala de 400W si functioneaza bine.

Sunt destule scheme si pe forumul acesta.Nu este nevoie de scheme...am nevoie de mici ajustari care ma depasesc si sper sa le rezolv cu ajutorul acestor oameni de pe forum
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări