Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reducere semnal pe intrarea amplificatorului

Postări Recomandate

Va salut si va urez la multi ani tuturor celor ce isi serbeaza ziua de Sfantul Petru si Pavel! Va deranjez si eu putin cu o dilema.Am folosit un casetofon auto pe post de amplificator si acum as vrea sa adaug pe una din iesiri ale casetofonului,un amplificator mono cu TDA7294.Cu ce pot reduce semnalul de pe iesirea casetofonului destul de mult(sa zicem cat semnalul de la placa de sunet sau de la casti) sa-l pot folosi ca semnal pentru TDA,fara sa am parte de distorsiuni sau brum?Ar fi de preferat ceva sa-l pot regla dupa nevoie...Va multumesc anticipat si va urez o seara buna!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Montezi un puţometru ptr volum la intrarea amplifului. Dacă ai folosit schema din pdf-ul firmei, care are impedanţele de 22k, poţi folosi un puţometru dublu de 25...100k logaritmic. Se folosesc cabluri ecranate, carcasa puţometrului se leagă la masa amplifului şi nu ai brum.

Link spre comentariu

Pot folosi in locul unui potentiometru,un semireglabil? Adica,dupa ce-l reglez la nivelul dorit,sa ramana in interiorul amplificatorului,sa nu fie nevoie sa montez si acel potentiometru pe carcasa.Mentionez ca volumul il voi regla tot din casetofon.Tot ce vreau este sa reduc semnalul sa nu intre 35W pe intrarea TDA-ului.Deci semireglabilul ar merge?

Link spre comentariu

ma bag si eu putin in discutie , cred ca ideea este cum facem sa reducem semnalul CARE VINE DIRECT DIN ETAJUL DE AMPLIFICARE al cassului , fara sa mai intervenim prin el , sigur merge cu potentiometru treaba asta ? imi aduc aminte ca am incercat asta cu ani in urma si nu am reusit nimic , potentiometrul deschidea deodata volumul maxim daca imi aduc aminte bine ........daca luam semnal din preamplificarea casului merge sigur dar sunt oameni care nu stiu sau nu vor sa umble prin cass .........exista acele adaptoare HIGH INPUT pentru cine are posibilitatea

Link spre comentariu

Pai tocmai ca nu e indicat sa pui potentiometru direct pe iesirea amplificatorului din casetofon, cu cat impedanta aplicata de potentiometru pe iesirea casetofonului se micoreaza cu atat mai mare stresul pe potentiometru, sa nu mai spunem ca scaderea acesteia sub 4Ohm sau chiar ajungerea la scurt poate distruge acel amplificator, dar se poate apela la un divizor rezistiv precedat de un condensator de vreo 470n-1u, divizorul reduce puterea in mare cum s-ar zice, la un nivel mai potrivit iar apoi se poate monta un potentiometru pentru reglajul mai finut al acesteia, se mai poate de asemenea inseria pur si simplu o rezistenta de 220-330k peste care se monteaza in paralel un condensator ceramic de vreo 10n pentru compensarea inaltelor, posibilitati sunt destule.

Link spre comentariu

E o eroare, ieşirea amplifului casetofonului va ''vedea'' rez puţometrului astfel: o rez fixă (cea dintre capătul cald şi cursor) + rez pistei rămasă (cea dintre cursor şi masă) în paralel cu rez/impedanţa de intrare a amplifului cu TDA. Ptr un puţometru de 100k şi o impedanţă de 22k, vom avea cu puţometrul la minim 100k şi la maxim 18k. Despre e stres e vorba cînd ampliful debitează pe sarcini de 4 Ohmi? Voi cum vreţi să legaţi puţometrul? Cu cursorul la ieşirea amplifului? :nas:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări