Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

1 tiny qestion :-??

Postări Recomandate

Vizitator AdiTm

care stie si imi poate spune de unde pot cumpara diode laser verzi :smt072 ca sa fac efecte laser si cu diode verzi ca de rosi mam scarbit :rolleyes: :weedman:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

2

• Electron

1

• yo9hrb

1

• one

1

Top autori în acest subiect

De la fabrica de diode laser.Glumeam.Diodele din pointere sunt rosii pt. ca acestea sunt mai ieftine. Verzi gasesti cam greu in prezent. Eu nu am vazut deloc.Chiar si un pointer de calitate costa mult mai mult decat unul chinezesc.Este posibil ca o dioda laser verde sa fie cu un ordin-doua de marime mai scumpa. Totusi, parca am vazut pe undeva un pointer laser albastru, care costa doar dublu fata de unul rosu.

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

joacă-te cu nişte filtre (optice. adică sticle colorate.)e mai ieftin...pentru amănunte, consultă un tabel de compunere a culorilor...

Tu ai incercat acest lucru pentru LED-uri?...Este interesant de stiut mai ales pentru ''diodele laser''... :yawinkle:

A green laser pointer works a lot differently than a typical red one. Because science has not yet created laser diodes that can create green laser light by themselves, a clever work-around is used to get green. In this case, a high-powered infrared laser diode is fired at a neodymium-doped crystal, which absorbs the 808nm infrared light and lases at 1064nm. This longer-wave light is then thrown at another crystal which converts the 1064nm light into 532nm (exactly doubled in frequency).

Link spre comentariu

laser, nu. recunosc. :yawinkle: dar la leduri normale (sau infra) mai merge.şi oricum, ştiţi că telecomenzile mai vechi, pe infraroşu includeau un filtru (optic) în spatele căruia se afla dioda emiţătoare, tocmai pentru a îngusta spectrul emis...

Link spre comentariu

Nu cred ca merge faza cu filtrele. Laserul este caracterizat de lungimea de unda (adica emite un spectru foarte ingust, "x" nm). Un filtru absoarbe toate radiatiile cu exceptia unei lungimi de unda (sau o latime de banda, ca nu exista filtru perfect). Dar daca dioda ta laser emite lumina rosie, nici un filtru nu-ti scoate verde deoarece dioda ta nu scoate radiatia de lungimea de unda corespunzatoare luminii verzi care ar putea sa treaca prin filtru. Si, ca lungime de unda, rosu este departe de verde (ROGVAIV-inde al doilea V este violet). Parerea mea e ca nu merge cu filtre.

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

... Parerea mea e ca nu merge cu filtre.

Sigur nu merge cu filtre. :yawinkle:

Poate ca explicatiile despre obtinerea luminii verzi la diodele laser date in limba engleza nu sunt usor de inteles.

Lumina verde se obtine din lumina infrarosie ce interactioneaza cu un cristal impurificat cu Neodymium (Nd: YAG, Nd: YVO4) si aplicat apoi unui cristal de KTP (Potassium Titanl Phosphate).

Posted Image

http://en.wikipedia.org/wiki/DPSS_laser

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări