overdrive Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Am facut ceva montaje cu TDA7317 deci scriu in cunostinta de cauza...De ce nu poti afisa pe LCD in varianta cu CD4051?Este simplu-pasii sunt 3dB,6dB,9dB,12dB cut sau boost... Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Octombrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2012 pai inca nu am cautat info...sincer nu stiu ce poate cd-ul nu l-am folosit niciodata! dar am sa ma interesez de el. pana atunci sa inteleg ca nu prea e bun 7317? eu ma gandesc sa folosesc 2 x tda7317 impreuna cu 1 tda7318. sau crezi ca e mai ok sa ma limitez doar la un TDA7317? Daca tot le am sa le folosesc, in felul asta mai invat ceva cand vine vb. de programare si tda7318 imi place cum functioneaza destul de bine mai ales ca pt bass in loc 100 nf am pus 220 nf iar la inalte in loc de 2,7 am probat cu 2,2 si pana la urma am pus 1nf si chiar se cunoaste diferenta, cel putin pe inalte ca basul inca nu am amplificare si boxe cum trebuie dar pe casti se auzea clar si bine ambele frecvente!Daca ai ceva sfaturi sau recomandari in legatura cu 7317 ti-as fi recunoscator! si apropo...ai ceva soft pentru el? Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Octombrie 4, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2012 Am gasit ceva in sfarsit! bineinteles va fi ceva mai diferit la ce vreau eu, dar ca principiu si un punct de start sunt bune cat de cat informatiile atasate.Ma gandesc sa folosesc un atmega 16 sau poate chiar un 32 pentru partea de comanda deoarece vreau sa leg cele 2 TDA7317 cu un TDA7318 si optional....poate reusesc si un analizor sa fie (de asta zic atmega 32) dar aici inca ma mai gandesc pentru ca intaii ma intereseaza sa pun totul in functiune. Inca ceva, sa nu caut degeaba pe net, se poate pune o temporizare (90 sec ca ex) ca atunci cand nu este semnal audio sa se stinga displayul automat? (in cazul in care ii fac analizor) sau cand nu este apasat vreo tasta indiferent de la telecomanda sau de pe keypad? bineinteles cand este actionat in telecomanda sai sau push-buttonul sa se aprinda. Logic ar trebui sa se poata si cred ca e si oarecum simplu, dar mai bine cer o parere! 7100-FT414.pdf Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Octombrie 4, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2012 Si arhiva nr 5 pentru cel de-al 2 lea model...le-am facut asa pt ca e de 2 mega si ceva si nu puteam urca pdf-ul!Astept pareri si am am mai citit pe undeva ca benzile trebuiesc calculate intr-o anumita ordine dupa cum spune si in pdf-uri si am si vazut in amandoua ca asa e! asta pentru a da randamentul cat mai mare, distorsiuni cat mai mici si sa nu taie aiurea frecvente. Link spre comentariu
overdrive Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 Eu am facut cu valorile din schema de mai jos si a fost foarte ok. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Noiembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Deci...am terminat. Am facut softul pentru 2 x tda7317 si 1 tda7318. L-a inceput am incurcat eu cate ceva dar am facut pe o placa de test testul cu cipurile si se pare ca functioneaza destul de OK, nu Hi-end dar e mai bine decat speram si functioneaza la fel de bine ca si cu eq-ului care-l am cu tl074, ba chiar mai bine, cel putin asa mi se pare mie. M-am folosit de softul lui Danzup pentru controllerul cu Tda7318, l-am modificat incat sa folosesc un atmega 32 si am mai implementat un timer hardware cu ne555 pentru backlightul displayului, s-ar fi putu si din uC sa fac lucrul asta dar cunoscand modalitatea de lucru al ne555 am zis sa nu ma complic. dupa soft cred ca se poate face montajul si cu atmega 16 ca ocupa aproape 50 % din memoria lui atmega32, totusi pe viitor poate ma mai joc cu softul si am sa-i implementez si IR-ul sa functioneze cu telecomanda Sony! Singura chestie este ca mi se pare prea rapid in special cand se modifica frecventele eq-ului si bass si treble. fusebitii i-am setat pe cristal extern cu quartz de 16Mhz (asta l-am avut in casa) dar functioneaza la fel de bine si pe 8 Mhz intern, Jtag dizable si Ckopt programat. Deci pana acum am facut aproape tot, mai suntde facut mici ajustari si are in componenta Intrarea selectabila (tda7318), EQ (TDA7317) care duce in filtre active linkitz riley (tl074, am vrut initial cu OPA-uri dar functioneaza fff bine si asa) de 24db 3 cai (5.1 iesiri), si pentru iesire am controlul digital cu PGA2310 pentru fiecare canal in parte. Totul functioneaza perfect si am 2 display-uri de 16x2 (unul pt tda7318 si 7317) si al 2 lea pentru (PGA2310) unde amandoua au timer care stinge backlight-ul la 1 min (timpi care ii pot modifica) dupa ultima apasare de buton fie in tact-uri, fie in telecomanda. Initial vroiam sa ii adaug stereo with control si delay dar dupa ceva teste am renuntat deorece stereo with-ul tot cu tl074 nu ma ajuta cu nimik, ba chiar degrada sunetul, iar ca delay si echo inafara de PT2399 nu am gasit nimik informatii iar cand am incercat PT2399 mi-am dat seama ca are benzile de frecventa prea limitate (nu am gasit nici un datasheet care sa-mi dea specificatii complete despre ci) si am renuntat si la delay! Voi ce parere aveti sa ma mai compli ca mai adaug si un Encoder la montaje? desi nu cred ca am sa-l folosesc atat de mult - mai mult telecomanda folosesc Sa fac softul cu ceva submeniuri iar butonul de on/off sa-l transform in "Enter"? - ar avea meniul mult mai "curat" si aranjat Avand atat spatiu disponibil in Atmega 32(mai bine de 51% liber) sa ma complic sa scriu si un Spectrum Analyzer? Am avut unul dar ma plictisisem de el , si facsem montajul cu 7318 (al lui geomar si danzup), dar nu m-ar deranja daca ar fi un spectrum analyzer Pareri...sugestii??? Am atasat si softul pentru doritori Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Noiembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Gata! Am terminat cu Procesorul de sunet. Totul functioneaza perfect. Am atasat si ceva fotografii! Link spre comentariu
maciupiciu Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 cu bateria aceea de teleofon ce e? Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Noiembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 am folosit acumulatorul de telefon pe post de baterie de backup pentru ceas, pentru ca tot faceam teste si tot trebuia sa reglez ceasul...asa cu bateria aia nu mai stateam sa reglez ceasul...si am lasat asa daca de vreo 2 saptamani nu sa descarcat....acolo as construi un incarcator pentru acumulator dar acum am prea multa treaba si nu am timp sa ma informez desi o idee am deja Link spre comentariu
Sigisman Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Felicitari pentru proiectul dumneavoastra !!!Da-ti-ne mai multe detalii va rog. Cum se aude ? Ati incercat fisiere lossless? Ce parere aveti despre TDA7317? Merita realizata schema avand in vedere ca nu se mai fabrica de ceva vreme acest CI? Se poate realiza montajul cu ajutorul unui display 4x20 caractere in locul celor doua display-uri?Multumesc,Marius N. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Noiembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 la inceputul proiectului nici nu ma gandeam cavoi ajunge asa departe...adica totul digital! Nu stiam mai nimic de uC-uri si cand am inceput sa elaborez totul m-am gandit sa incerc si uC, vroaim crossovere 5.1 si EQ dar cum nu aveam cunostinte despre partea digitala atat de aprofundate am cautat proiecte facute deja dar nu am gasit eq digital si nu am gasit pe nimeni care sa fie suficient de interesat sa ma ajute, asa ca am apelat pe elforum, am citit tot felul de chestii si am scos din ecuatie eq-ul digital.Initial totul a fost proiectat pentru un analizor spectral (1 LCD) si volume control pe fiecare canal (a 2 lea LCD) iar pe urma am schimbat partea de analizor cu tda7318 si 2 x tda7317! Acum am in aceeasi carcasa crossovere Linkwitz-Riley 24 db pt 2 medii, 2 inalte, 1 central si 1 subwoofer (cu TL072), care au control de volum pe fiecare canal cu 3 pga2310 controlate de 1 PIC16F877, LCD-ul din mijloc, care nu e creatia mea ci doar am copiat proiectul si adaptat montajul la ce am eu nevoie (partea de soft nu e realizata de mine). In filtrele active intra partea realizata de mine cea cu tda7318 si 2 x 7317 (soft adaptat, conceput de mine peste cel care la facut danzup pentru 7318). Eu din cauza ca aveam deja 2 LCD-uri montate iar 1 LCD deja era functional cu montajul cu pga2310 si inca nu am suficiente cunostinte m-am rezumat sa ma folosesc de lcd-ul care statea degeaba. In general se poate face toata chestia sa functioneze pe 1 singur LCD dar nu am mai avut chef sa mai imi bat capul mai mult, si desigur se poate implementa pe orice tip de LCD si se poate adauga in soft si cele 3 pga2310, dar, dupa cum am spus eu nu a suficiente cunostinte de a face acest lucru iar carcasa o am deja taiata pentru ce se vede in fotografii, poate intr-un viitor am sa fac o tentativa sa integrez in soft si cele 3 pga2310 dar nu stiu cand exact.TDA7317 mi se pare un cip destul de bun, poate nu cel mai grozav dar pentru mine isi face treaba destul de ok avand in vedere ca eu ma joc in productia audio, acum nici eu nu sunt foarte pretentios ca ceea ce fac o fac de placere(cum altii stau si joaca tot felul de jocuri nopti intregi), cascadarea functioneaza si ea ok. Totusi pentru un audiophile care tine mortis la calitate nu stiu daca e cel mai potrivit, ba chiar recomand ce a spus mai sus userul "overdrive". Despre fisiere(ma refer la toate tipurile) ce pot sa spun...e ca nu fac diferenta decat ca imi dau seama ca au diferite frecvente mai slabe sau mai accentuate (isi fac treaba crossoverele destul de bine) dar cand lucrez cu fisiere brute, adica direct cu VST-uri atunci se simte o calitate sporita si sunetul clar si curat, dar sunt totusi VST-uri din softuri precum Reason, Flstudio, Protools, Cubase, Adobe Audition si Ableton adica sofuri de productie audio oarecum profesiaonala (care sunt ajutate si de o placa de sunet M-audio 2496), si despre filme pot zice ca se aude si acolo destul de clar fiecare sunet, dar acolo depinde si de calitatea encodarii...cel putin eu caut filme in 720p sau 1080p sa descarc mai tot timpul chiar daca imi ocupa spatiu.Oricum eu sunt multumit intr-un final si am sa pun fotografii si cu incintele care nu stiu cand le voi apuca face ca deja nu mai am timp...poate dupa sarbatori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum