Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Samsung-Receiver Denon DTS?

Hurricane

Postări Recomandate

Bună seara ! Am un televizor Samsung l32c530 şi un receiver Denon AVR-1803, receiverul este conectat la TV printr-un cablu optic. Receiverul vede foarte bine semnalul Dolby Digital de pe National Geograhpic HD şi HBO HD fără nici o problema, la fel vede şi filmele de pe stick, DD şi DTS. Problema este că, dacă semnalul vine printr-un cablu HDMI, rulez un film DD sau DTS, receiverul primeşte semnal stereo, nici măcar Dolby Digital 2.0 sau DTS 2.0, TVul spune că semnalul este PCM. Intrebarea mea este, semnalul care vine de pe sursa externă şi nu tunner sau media player, TV-ul nu recunoaste semnal DD sau DTS ? Şi, pe televizor scrie dts 2.0+digital out, dar din media player scoate Dolby Digital 5.1 şi DTS 5.1, acel dts 2.0 la ce face referire ? dacă face referire la semnal de pe sursa externa, de ce nu vede receiverul semnal DTS 2,0 ? Vă multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Hurricane

2

• ain

2

Intrebarea mea este, semnalul care vine de pe sursa externă şi nu tunner sau media player, TV-ul nu recunoaste semnal DD sau DTS ?

Televizorul recunoaste semnal DD sau DTS venit pe HDMI. Conecsiunea optica a televizorului este strict pentru iesiri din TV spre un receiver.

Şi, pe televizor scrie dts 2.0+digital out, dar din media player scoate Dolby Digital 5.1 şi DTS 5.1, acel dts 2.0 la ce face referire ?

DTS 2.0 inseamna ca televizorul, fiind doar stereo, va remixa cele sase canale contiunute de streamul DD sau DTS.

dacă face referire la semnal de pe sursa externa, de ce nu vede receiverul semnal DTS 2,0 ?

Eu am receiver Denon 588, care in principiu se poate descurca si cu un stream 2.0 venit de la TV [nu am incercat ca n-am satelit, dar in manualul tehnici e precizat ca se poate]. Verifica si tu in manualul tehnic sa vezi daca se poate sau nu.

Link spre comentariu

Salut !Mulţumesc pentru răspuns, după mult timp pe internet îmi răspunde cineva.În legătură cu HDMIul, poate că este de la TV-ul meu, dar am făcut probă, am trimis semnal DD şi DTS pe TV şi nu vedea acest semnal, vedea semnal PCM.Aici mi se pare o chestie ciudată, în menu la TV nu pot selecta modul DD, probabil TV ul nu recunoaşte semnalu DD dacă nu îl decodează el.Să înţeleg că tu nu ai această problemă ?

Eu am receiver Denon 588, care in principiu se poate descurca si cu un stream 2.0 venit de la TV [nu am incercat ca n-am satelit, dar in manualul tehnici e precizat ca se poate]. Verifica si tu in manualul tehnic sa vezi daca se poate sau nu.

Se descurcă receiverul, eu totuşi speram să primesc DTS 5.1 fără să intre în acţiune receiverul.
Link spre comentariu

În legătură cu HDMIul, poate că este de la TV-ul meu, dar am făcut probă, am trimis semnal DD şi DTS pe TV şi nu vedea acest semnal, vedea semnal PCM.

Eu am 40c550, iar acesta vede DTS venit pe hdmi de la un media box. Vezi sa nu fie problema la sursa de semnal.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări