Vizitator GEorge_13 Postat Iunie 28, 2012 Partajează Postat Iunie 28, 2012 Buna ziua, deschid si eu acest thread sfios si rusinat despre ce vreau sa fac, ok sa va explic.Am mai multe LED-uri de la brichete (am observat ca la brichetele mai "noi" sunt leduri mai micute, pe cand acum 1 an parca erau mai maricele) si vreau sa le led la alimentarea de 5V de la o mufa molex. Link spre comentariu
Ticu Postat Iunie 28, 2012 Partajează Postat Iunie 28, 2012 O rezistenta de 120 ohm in serie cu fiecare LED asigura aproximativ 15 mA printr-un LED alb sau albastru. Daca LED-ul este de alta culoare rezistenta va fi 200 ohmi. Marimea capsulei de plastic nu conteaza. Link spre comentariu
Vizitator GEorge_13 Postat Iunie 28, 2012 Partajează Postat Iunie 28, 2012 Da am inteles ceva ceva, eu vreau sa folosesc 6 LED-uri albastre, trebuie sa le leg in serie, si sa pun rezistenta la fiecare led?Pentru ca stiu ca daca le leg in PARALEL trebuie sa pun rezistenta la fiecare led.Imi poti face te rog schita la tot ansamblul, sunt putin nedumerit. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 28, 2012 Partajează Postat Iunie 28, 2012 Un led albastru are nevoie de 3.1V ,pt 6 leduri serie e nevoie de 18V iar USB-ulare 5V...numai cu rezistente nu se poate.Legarea in paralel e posibila ,asa:[attachment=0]untitled2.pdf[/attachment] Daca vrei neaparat serie ,e necesar un led booster . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum