Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema "Ursulet cu melodii"

Bulanu

Postări Recomandate

Vreau si eu o schema, a unui ursulet cu melodii...

Apas pe intrerupator, canta 3-5 melodii, RANDOM, care sa le pot inregistra chiar eu... sunetul vreau sa il amplific printr-un amplificator de putere, si sa il scot pe un tweeter...

Ma ajuta cineva?..

Multumesc.

Deci, mai pe scurt... vreau un montaj, care, la apasarea unui buton, sa redea 5 tonuri inregistrate de mine, random, amplificate printr-o statie, si scoase pe un tweeter mai mare...

Multumesc de ajutor!

Ca sa va faceti o idee, exact asa ceva vreau...

Doar ca cele 3 sunete as vrea sa le inregistrez eu, sau, sa le pun cumva in format mp3, wav, sau ceva.. sunetele vor fi de 1-3 secunde maxim, gen, alarma..

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

1

• godFather89

1

• Bulanu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Depinde de ce buget ai.

In cel mai ieftin caz, poti folosi un AVR ce reda fisiere WAV PCM de pe un card uSD, prin PWM. Calitatea nu va fi exceptionala. Estimez un cost de vreo 50 ron pt. piese cu tot cu un card de 1GB. Uite un punct de start aici: http://avrpcm.blogspot.ro/2010/11/playing-8-bit-pcm-using-any-avr.html

Daca vrei calitate mai buna, poti folosi un codec de la VLSI care stie sa redea MP3, WAV, FLAC, OGG, etc. Impreuna cu un avr micut, iei fisiere de pe card si le dai codecu-ului care scoate semnalul audio. Aici costul creste pe la vreo 100-120 lei (codecul fiind destul de scump) dar calitatea este destul de buna (peste multe placi de sunet integrate).

LE: vad ca zici ca sunetele sunt de durata redusa. Poti folosi un uC cu memorie ceva mai mare ca sa nu mai folosesti cardul de memorie. De ex: pentru un sunet de 2 sec, 8KHz, 8bps, 1 canal => o dimensiune de 15.625 KB. De altfel, poti merge pe varianta 1 cu o retea de rezistente pe post de DAC pentru a mai imbunatati un pic calitatea.

Link spre comentariu

un card microSD de 2Gb (daca se mai gaseste) nu trebuie sa depasesca 20Ron intr-un supermarket, attiny85 cam 5 lei la tme, un soclu pentru card il recuperezi de la un ceva defect (eu am avut niste cititoare) si poti realiza asta http://elm-chan.org/works/sd8p/report.html

mai trebuie modifcat softul pentru ca butonul sa iti faca play la o melodie 2-3 si nu sa dea next cum face acum.

Mai sunt ceva subiecte despre asa ceva si cel mai recent viewtopic.php?f=66&t=119471

Bafta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări