Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vumetru recuperat din magnetofon

pingu95

Postări Recomandate

salut am un vu-metru analogic recuperat dintr-un magnetofon aruncat si vreau sa il montez pe amplificatorul meu "home made" cu TDA7294 dar nu stiu cum sa il montez :nas: puteti sa imi spuneti cum "the hell" l-as putea monta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pingu95

9

• albasete

5

• Dr.L

2

• yoo

1

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...

Felicitari ! Vu-metrele au si retroiluminare ? Din clip nu mi-am dat seama. Daca nu au, poti sa le pui cu led-uri albastre, se vede bine. Incearca sa-i pui si o fata, arata mult mai bine. :aplauze

Link spre comentariu

Salutare ! Felicitari pentru realizare! Eu am facut un vu-metru cu lm 3915 alimentat la 12 V ,l-am legat la semnal dar nu stiu cum sa il reglez astfel incat sa mearga tot timpul.Pe firele de semnal am pus un pot log de 20K si de aici am legat si amplificatorul si vu-metrul ,problema e ca atunci cand reglez din pot volumul amplificatorului si acesta este la ~ 25% vu metrul nu mai merge .Daca reglez din semireglabil sa se aprind cand vol este la 25% cand va fii la 100% vu-metru nu va mai ''dansa'' ,toate ledurile vor fi aprinse :sparge: .Ce as putea face ??Va multumesc!

Link spre comentariu

Cand ai volumul la maxim si ledurile sunt aprinse fara sa mai danseze, reglezi din semireglabil in asa fel incat macar ultimele 2-3 leduri sa danseze. Reduci volumul la 25% si vezi cate leduri danseaza. Daca nu esti multumit, jonglezi din semireglabil. Daca nici asa nu-ti place, pui un potentiometru in locul semireglabilului si reglezi cum vrei functie de volum.

Link spre comentariu
acum e o branza mai mare... :101 bravo... asteptam si alte realizari.. incet incet inveti si electronica

electronica este visul meu de cand eram mic acum am 17 ani si tot de electronica ma tin iubesc electronica

Vu-metrele au si retroiluminare ? Din clip nu mi-am dat seama. Daca nu au, poti sa le pui cu led-uri albastre, se vede bine. Incearca sa-i pui si o fata, arata mult mai bine.

nu au retroiluminare. as putea sa pun oare beculete de la instalatia pt pomul de craciun? mi se pare ca lumineaza mai tare decat un led :da iar o fata nu am de unde sa ii pun ca i-as pune :d

Pare sa se duca cam tare peste maxim,sa nu se strice prematur

se duce cam tare peste maxim deoarece am activat functia bass boost din placa de sunet a pc-ului

Link spre comentariu

Fata poate fi confectionata dintr-o carcasa de plastic de DVD (disc, nu DVD player), cu decupaj in dreptul vu-metrelor si fixata cu 4 suruburi M3. Se pot pune LED-uri superluminoase, cele albastre se vad super. Poti pune si becuri de la instalatia de pom, dar nu stiu cat de bine lumineaza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări