Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator la tensiune mica

Postări Recomandate

Vreau sa fac un amplificator la tensiune mica 3,6,9 v care sa il folosesc la un mp3 player cand ies la iarba verde vreau sa fie ceva cat mai simplu un integrat ceva daca stiti am incercat sa caut pe forum da nu ma lasat asa ca apelez la voi. Tensiunea sa fie pana in 12v maxim la 6 v daca as gasi ceva ar fi foarte bine pentru ca o asa baterie am de la o camera de filmat.Astept indicatii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

@relucavnic ce am scris eu in mesajul precedent? TDA2822M se poate alimenta linistit la 6V, tocmai de aia l-am si indicat, pai daca nici CI-ul asta nu stim ce face si ce are nevoie atunci...cum facem...? :nas: @leoncris se pare ca inca nu ai citit esentialul celor postate de autorul temei, si anume tensiunea preferata, ar trebui sa intelegi ca in cazul de fata primeaza tensiunea si nu puterea si daca omu vrea la 6V pentru ce il tot trimiti tu la 12V? :nas:

Link spre comentariu

Am gasit un kit cu tda 2005 dar nu pot sa il leg la 6 v pentru ca minim are 8v. 1 W este destul de putin pentru un amplificator de mp3 asa cred.marian am vazut acuma ca se poate alimenta de la 1.5 in sus o sa incerc sa fac un astfel de amplificator dar mai astept inca opini pentru ca ciruitul nu il iau pana saptamana care vine luni asa ca astept si alte opini poate altii au proiecte cu un amplificator pentru mp3 ,telefon.

Link spre comentariu

TDA2822M se alimenteaza in plaja 1,8 - 15 Vcc , iar puterea la 6V = 380 mW;

TEA2025B se alimenteaza in plaja 3-12Vcc unde corespunzator tensiunii de 6Vcc invarianta stereo P=1W , iar mono 1,5W.

E clar acum?

Varianta prezentata era pentru baterie auto sau 2x6V iar P= 2x10W ... multumitoare

Sau ... poti incerca asta :

http://www.diyaudio.com/forums/car-audi ... ifier.html

:rade:

Baterie motocicleta reincarcabila 12V 12Ah. Greutate cu ambalaj: 3 kg.

Link spre comentariu

@relucavnic ai cerut un amplificator cu alimentare la 6V ori tu ce putere pretinzi la tensiunea asta? in varianta stereo cel mai bun caz nu poti obtine decat maxim 0,6-0,7W; nu este posibil mai mult asadar sau te muyltumesti cu puterea asta sau te orintezi spre 12V situatie in care poti obtine si 15-20W pe 4 Ohm cu CI-uri in punte insa iti va trebui un acumulator de genul celor auto ca sa poata face fata.

@bluey intr-adevar multe din boxele mici de PC au chiar acest CI TDA2822, asadar se gaseste usor si pentru simplitatea motajului se poate face totul in aer.

@leoncris cele 2 CI-uri sunt diferite din punct de vedere al puterii maxim disponibile insa la o alimentare de 6V puterea la ambele va fi aceeasi, undeva in jur de 0,5W per canal, nu conteaza ca unul poate mai mult, tensiunea le limiteaza pe ambele in aceeasi masura. Iar pentru varianta de 2X10W la 12V trebuiesc CI-uri in punte, nici TDA2005 nu este suficient.

Link spre comentariu

Acelea sunt puteri fortate cu THD 10% adica mai mult zgomot decat muzica, puterea reala o poti aproxima suficient dupa tensiunea de alimentare, fa tu un caqlcul simplu si constata singur daca este posibil ca la 6V sa obtii 1W si ai sa te lamuresti despre ceea ce spun.

Link spre comentariu

Se poate folosi doua TDA2822 puse in punte (toretic se dubleaza puterea in punte) si 6 baterii R20 inseriate total 9V sau acumulatorul de 6V. Amaratele alea de casetofoane chinezesti care mai sunt si acum pe piata au amplificatoare cu puteri relativ mici de maxim 2x3W (in cel mai fericit caz, pentru ca marea majoritate sunt mono nu stereo) facut cu CI din sera AN si urla de le ia naiba.

Pentru iesit la iarba verde (sau picnik) eu zic ca e de ajuns aceasta putere daca vrei mai mult iei in sacosa acumulatorul auto sau masina depinde de zona si asculta toata pajistea de la tine.

Aici http://xtronic.org/circuit/amplifier/po ... cb-layout/ gasesti direct un cablaj cu TDA2822 pus in punte, faci doua astfel de montaje, un potentiometru stereo de volum, suporti pentru baterii sau acumulator, mufe, cutie si gata jucaria numai bun de carat pe bicicleta la iarba verde. Boxe poti folosi de la chinezariile amintite mai sus sau surorile de la calculator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări