Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema sursa laptop Sony NSW24063 ?


Vizitator cyclonb

Postări Recomandate

Vizitator cyclonb

Ma poate ajuta cineva sa depanez sursa asta de laptop?

Mi-ar trebui o schema, ca sa nu ma caznesc s-o salt singur.

Pe net n-am gasit.

Sony NSW24063 VGP-AC19V36

 

Posted Image

 

Contine:

 

LT803N ( 2 x 8 pin SMD)

TA806N ( 2 x 4 pin SMD)

 

Simptome: Nu scoate tensiune la iesire.

 

Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • gauss

    3

  • Vlad Mihai

    3

  • Dr.L

    2

  • japan

    1

Top autori în acest subiect

E atât de greu de desfăcut şi te spus cu ce e echipată? în mare parte din alimentatoarele de genu au acelaşi principiu sau topologie. :sparge:

Link spre comentariu

Ok. Nici un raspuns util . Dar cu ceva scheme concrete din care sa ma pot inspira, exista oaresce forumisti care sa ma poata ajuta?

Mai bine cauta altul in loc , sau un echivalent ... gasesti pe site-uri de licitatie ... daca ai cunostiinte suficiente , nu mai astepta , desfa-l , diagnosticheaza-l , cauta materiale de schimb ... cu internetul alaturi ar trebui sa reusesti ... desi Sony e mai atipic ... chiar , de ce s-a defectat incarcatorul ?
Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Am 2 VGP-AC19V42, aceeasi tensiune si curent, fierbinti bine. Sursa ta numai de la sarcina nu s-a ars; cred ca nu-s facute sa lucreze la peste 33grC ambiental+RH% crescut. Daca n-o poti repara, ia orice alta sursa cu acelasi rating-cele sony sunt scumpe si la service-urile de laptop, iar originalele-s pe la 500lei. Pe la 120lei gasesti sursa Trust reglabila, 5A la 19/19.5V, e mai mare, se incalzeste mai putin decat sony originala. Vezi si in talcioc, uneori gasesti cu 10lei surse bune. Mufa (sper ca nu e din aia cu +-ul printr-o tija subtire, pe mijloc) o rigidizezi cu plastic negru, pentru ca uzura e destul de mare.Bafta!

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Ce laptop ai? Sursa o iei in functie de consum. Mi-am facut un prelungitor pe fir pentru sursa cu mufe RCA. Astfel pot masura curentul la 19.5V pentru VPCSA3Q9E. Stamina=IntelHD3000, iar Speed=AMD HD6630M, 1gb video.Conditia constanta 1: not charging, windows 7, power mode balanced-idle, min.brightness, stamina-0.7A-idle, max.brightness, stamina-0.83A-idle, min.brightness, speed-1A-idle, max.brightness, speed-1.10AFilm HD 2.5Gb rulat de pe al doilea HDD (am rupt blocul optic si am pus in loc de dvd-rw un hdd de 500gb, interfata costand vreo 45USD de pe e-bay fara transport :d):-min.brightness,stamina-0.9A-max.brightness,stamina-0.95A-min.brightness, speed-1.3A-max.brightness, speed-1.42AYoutube, video 360p:-min.brightness, stamina-0.8A-max.brightness, stamina-1AYoutube, video 720p-speed, max.brightness-1.5AArhivare film 700mb cu 7zip+clip 720p youtube-2.9APe XPx64bit, care n-are power management, 1,3A idle min.brightness, iar la maxim trage 1.43ACharging mode cu laptopul inchis trage 0.8A. (Masurari cu PeakTech 2010DMM, testere de 2.5mm diam). O sursa de 4, maxim 4.5A ar trebui sa tina, chiar si pe caldura asta (am 34gr in camera).

Link spre comentariu

La 34 de grade în cameră recomand răcire activă a componentelor(majoritatea), mie mi-a murit HDD-u acu 2 zile. Oricum alimentatorul de laptop e gândit să disipe căldura prin carcasă. Nu ştiu ce v-a zice laptopul în legătura cu temperatura camerei(se va simţi rău). Referitor la alimentator am un prieten care îşi alimentează laptopul dintr-o sursă de calculator la care i-a pus un convertor dc-dc auto pentru laptop(pentru cei 19.5v), el şi-a pus şi un volt-ampermetru ca să monitorizeze tensiunea şi curentul. Sursă de răceşte singură la fel şi convertorul. Nu zic că e o soluţie bună, dar un alimentator original de laptop poate ajunge şi până la peste 150 ron. Pe când celelalte pot fi mai ieftine. Dar odată ce ai dat un ban ar trebui să te ţină. Sau dacă te pricepi poţi vedea ce are sursa, poate scapi şi e doar siguranţa , sau puntea, sau mosfetul. Trebuie un minim de cunoştiinţe, astfel apar riscuri.

Link spre comentariu

Alimentatorul de laptop e un consumabil. Carcasa lui ajunge la 50 de grade sau mai mult. Asta inseamna ca temperatura in interior e si mai mare (ca doar plasticul nu e conductor de caldura). Si condensatorilor nu le place asta.Si in general laptopurile functioneaza cu temperaturi interioare mari,pt ca n-au racire suficienta. D-aia,pt uz indelungat,trebuie folosita o masuta d-aia cu ventilator si trebuie curatat de praf in mod regulat

Link spre comentariu

Buna seara. Foarte corecta explicatia Dr.L in legatura cu racirea care se face.suportul cu ventilatoare este foarte practic mai ales vara cand temperatura exterioara este foarte mare. Am facut testul la un laptop cu racire fortata si fara ( diferentele sunt mari daca este folosit in perioade lungi de timp ). :da Testele au fost facute cu programe pentru monitorizarea temperaturii. :smt103:

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Sursa Trust despre care vorbeam e de 120W si are si fante pentru racire; cea de la Sony nu. Pentru laptopuri un cooling-pad se poate improviza si e mult mai eficient decat jucariile din comert. Laptopurile trag si scot aerul in feluri diferite. Unele trag prin tastatura, altele pe lateral sau pe dedesubt(cazul unor Dell-uri); daca-ti faci un cooling-pad personalizat, pui coolerul unde trebuie, adica unde ai fante. Am si un VPCF11M1E, pe mijloc bag racire pentru RAM, iar in stanga jos am inca un cooler pentru fanta corespunzatoare. O alimentare cu 0.5V in minus (19V) adica, imi merge. (Ca fapt divers, cu ani in urma am alimentat un HP Omnibook XE3L astfel: 2 halogene de 20 si 35W inseriate, cel de 20 fiind in paralel cu HP-ul, alimentarea fiind la 24V-o baterie Pb si o sursa de 12V. Motivul? Uitasem sursa la un amic. Cand deschideam aplicatii, aveam joc de lumini-dar nu recomand.)Sursa insa trebuie sa fie buna, nu toate laptopurile au tiristoare cu rol de siguranta pe alimentare. E o serie, 48** cu 8 pini care stabilizeaza tensiunile pentru CPU, AGP, northbridge samd. Intr-un caz, erau toti prajiti, n-am avut ce face (pe vremea aia nu tu e-bay, nu tu farnell...), mi-a facut omul cadou acumulatorii. Sunt de evitat sursele ieftine (sub 100lei) de la tarabe, bazaruri sau chiar Carrefour-uri. Nu merita sa prajesti intrarea unui laptop pentru cateva zeci de lei diferenta ;)P.S. Joc Left4Dead si coolerul haraia ingrozitor desi radiatorul era curatat recent. Am uns lagarele cu ulei si "canta" mai silentios decat in primele zile.

Link spre comentariu

Dacă se pune ulei de gătit cum au făcut unii ,inclusiv eu, merge ce merge până se cocleşte şi merge urât. Văzusem în comerţ o seringă specială de uns venilatoare.

Link spre comentariu

Nu vreau sa intru in polemica ... pot fi in comert substante miraculoase , trebuie vindute ... lagarele prin alunecare de la ventilatoare nu trebuie unse ... aduna praf , gresarea devine viscoasa , temperatura actioneaza si ea ... ventilatoarele mai vechi . serioase aveau lagare din bronz grafitat - am vazut la centralele termice nemtesti mai vechi , au mers non-stop 20 de ani , romanii le-au uns si au mai mers 3 luni ... ventilatorul e consumabil ... acum viata ( comertul ) fiind accelerate , totul dureaza putin , mai ales produsele din zone cu mult orez ...

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator andreimihai3

In sfarsit mi-a crapat si mie o sursa din asta, folosita maxim 200 ore. La ce bun mai pun astia sig. temporizata de 3.15A cata vreme carcasa o desfaci cu greu fara s-o distrugi nu inteleg. C-ul era puscat, desi pe 420V, deci ii trebuia minim 300V~. S-a ars cand VPCSA-ul era inchis, nu tu joc turat+incarcare accu (luate impreuna, nu depasesc 4.5A din sursa). Recomand deci surse multitensiune cu gabarit mare, alea macar au radiatoare mai mari. P.S. Ne "consumam" psihic, fizic si financiar pentru ca avem prea multe consumabile in jur.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări