puiu Postat Iunie 28, 2012 Partajează Postat Iunie 28, 2012 1.Printr-un sigur punct se pot trasa o infinitate de drepte. Deci calibrarea nu va fi buna numai pentru valorile aflate in vecinatatea acelui punct.2. Trebuie sa alegi prin doua puncte. Prin doua puncte se poate trasa o singura dreapta, desi se pot trece o infinitate de curbe; dar intram in matetatica prea adinc. Deci vei face un sistem ce va fi calibrat in doua puncte, variatia considerindu-se liniara. Intrebarea mea este pentru o tensiune de 220Vca pe primar cat va fi tensiunea pe microprocesor? Deorece cred ca am demostrat ca nu este bun un transformator de 220/5V ci cred ca mai degraba unul de 380/5V. Link spre comentariu
costi002 Postat Iunie 28, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2012 Am facut o comparatie intre valorea de intrare si cea afisata si intradevar apare o diferenta destul de mare chiar si dupa calibrare intr-un singur punct.Am incercat cu niste liniarizari software prin inmultirea cu o constanta dar din pacate capul de scara coboara la 200 V. si toate acestea din cauza caderilor de tensiune pe puntea redresoare. In acest caz ma vad obligat sa folosesc redresor fara prag facut cu operational si diode.LE: am gasit si rezolvarea fara redresor cu AO - as vrea sa va explic, dar este un pic mai greu si cred ca nu ma voi face inteles. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 28, 2012 Partajează Postat Iunie 28, 2012 Mie mi se pare c-ati pierdut putin din vedere scopul montajului - detectia celei mai "tari" faze la un moment dat. Poate ca inainte de a incerca conversii analog/digital cu microcontrollere ar trebui vazut daca nu se pot cumva folosi niste comparatoare.Ceva de genul - trei seturi trafo+redresoare identice si trei comparatoare *) cu iesirile conectate la microcontroller.Logica din controller ar trebui doar sa se prinda care-i faza cea mai puternica si s-o conecteze la consumatori.*) Si pentru ca exista comparatoare care accepta diferente de tensiune destul de mare la intrari si sunt open drain/open collector, se pot folosi trafuri cu tensiunede iesire ceva mai mare de 5V (24V?), deci "rezolutie" mai buna.Parerea mea, normal. Link spre comentariu
costi002 Postat Iunie 28, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2012 Si asta ar fi o varianta, dar cu adc mi se pare mai ok pentru ca stii exact care este si media tensiunilor masurate pe care as vrea sa o si afisez.Apoi, la comparatoare, ma gandesc ca este un pic mai greu de gasit referinta si de aflat care este cea mai mare in acel moment tinand cont ca sunt 3 faze. daca erau doar 2, era f simplu. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 28, 2012 Partajează Postat Iunie 28, 2012 Pai le compari doua cate doua. Dupa care legi iesirile comparatoarelor fiecare la cate un pin de controller si controllerul decide care-i mai tare.Ma rog, era o idee nu neaparat buna, da' tu ai zis ca accepti si proaste. Link spre comentariu
costi002 Postat Iunie 28, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2012 acum incercam sa fac o logica cu 2 comparatoare: R si S la comp 1 si S cu T la comp 2, dar imi da un pic cu vigula. cred ca sunt obosit.LE; pana una alta am facut si costul estimativ - iese vre-o 580 ron numai piesele . Acum sa vad si ce zice clientul Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 29, 2012 Partajează Postat Iunie 29, 2012 Salut,Eu nu inteleg de ce te complici atata cu transformatoare, comparatoare, redresare si alte cele care nu fac decat sa reduca precizia si sa complice treaba.Uite propunerea mea. -Faci schema de mai jos pentru fiecare faza si o aplici la cate o intrare separata a ADCului din pic. -Esantionezi tensiunea cu frecventa de 10-20 de ori mai mare decat frecventa retelei si pui esantioanele intr-un bufer de memorie. -Determini esantionul cu valoarea maxima si il memorezi ca fiind amplitudinea fazei respective la masuratoarea curenta.-Comuti selectia intrarii ADC pe faza urmatoare si aplici acelasi procedeu.-Dupa ce ai terminat si a treia faza, compari amplitudinile, vezi care e cea mai mare si iei dcizia de comutare.In felul asta scapi de neliniaritati, intarzieri si alte complicatii. Bineinteles ca masa montajului va trebui sa fie conectata permanent la nul. Daca nu iti place, poti folosi 3 transformatoare, dar nu te mai complica cu redresare si filtrare. Odata ce ai esantionat timp de 40ms cu 1KHz, ai toata informatia de care ai nevoie ca sa iei decizia. Daca vrei, poti sa pui si niste condensatori in paralel cu intrarile ADC ca sa mai filtrezi din zgomot sau poti sa faci o mediere soft pe o perioada mai lunga de timp. Deja imaginatia o poate lua spre cer.Ce parere ai?Uite si schema ptr o singura faza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum