Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor Impedanta

Darkang33l

Postări Recomandate

Buna am un amplificator de 120W...si la el mi-am facut doua boxe pe 3 cai 8 Ohm....ieri am primit ceva boxe faine mai mici dar sunt pe 4 Ohm si nu stiu cum sa le leg,am stiut dar nu mai stiu.ce pot face ?Si mai o intrebare firele de la boxele care le-m primit nu arat nici unde care este + sau - cum aflu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

3

• K1nderu

3

• Darkang33l

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu ai specificat cati ohmi are si amplifu,daca boxele sunt pe 8ohm care le-ai facut amplifu cred ca suporta si sarcina de 4 ohm si poti sa o legi in paralel,si ca sa verifici care e plusul si care e minusul iei un incarcator de telefon de 3-4v pui plusul si minusul daca membrana iese "afara" inseamna ca ai legat bine si te iei de pe plusul si minusul incarcatorului.

Link spre comentariu

Nu ai specificat cati ohmi are si amplifu,daca boxele sunt pe 8ohm care le-ai facut amplifu cred ca suporta si sarcina de 4 ohm si poti sa o legi in paralel,si ca sa verifici care e plusul si care e minusul iei un incarcator de telefon de 3-4v pui plusul si minusul daca membrana iese "afara" inseamna ca ai legat bine si te iei de pe plusul si minusul incarcatorului.

Ar fi bine daca ne-ai si traduce ce ai scris acolo :rade:

Parerea mea este sa te lasi de sportul asta, esti pe langa destul de tare, abtine-te de la a posta sfaturi ca nici tu nu prea stii ce spui si multumeste-te cu lectura celor scrise de cei care chiar stiu despre ce vorbesc :aut:

@Darkang33l boxele alea pe 3 cai de care zici ca ti le facusei tu, fiecare din cele 3 difuzoare are 8 Ohm sau toate 3 cumulat reuzlta o impedanta totala de 8 Ohm?

PS: Ca sa afli polaritatea difuzoarelor intr-adevar te folosesti de ceva tensiune continua, insa in nici un caz incarcator de mobil ( 5V de obicei ), risti sa arzi bobina difuzorului, este suficient o baterie de 1,5V pe care o conectezi direct la bornele difuzorului si plusul difuzorului va corespunde cu plusul bateriei atunci cand membrana este putin impinsa in afara.

Link spre comentariu

Mereu ai ceva ce comentat, sa ma las? in nici un caz,macar ai citit intrebarea? boxele alea pe 3 cai se intelege ca ar avea 8 ohm toate,daca legi boxa de 8 si una de 4 in paralel rezulta aproximativ 3 ohm mai leaga o rezistenta de 1 ohm in serie,iar la polaritate 3v nu e mult ca doar nu o sa tii 1 ora incarcatorul pe boxa2 sec nu are cum sa se arda :sparge: asa ca te rog frumos nu te mai baga peste mine sau sa ma jignesti :bataie fiecare are dreptul la raspuns ,doar ca tu te-ai nascut direct invatat :aut:

Link spre comentariu

Stimabile dupa ce ca debitezi unele aberatii cat tine de mari mai faci si scandal? Sau ai uitat ca aici nu-i sectiunea incepatorilor... :nas: Tu citesti ce scrii? ma ca indoiesc asa ca citeste asta: ...Nu ai specificat cati ohmi are si amplifu... asta este una din aberatiile la care ma refeream, pentru cultura ta generala afla ca amplificatorul nu are Ohm, el livreaza putere masurata in Watt dar tu n-ai de unde sa stii asta. Si tot pentru cultura ta generala afla ca o boxa pe 3 cai de 8 Ohm inseamna de obicei ca ea contine 3 difuzoare de cate 8 Ohm, Bass, Medii si Inalte, un multimetru conectat la cablul acelei boxe nu va vedea direct decat difuzorul de bass acesta fiind inseriat doar cu un inductor, celelalte 2 difuzoare au intre ele si semnalul primit de la amplificator inseriati niste condensatori care sa taie frecventele joase in functie de nivelul dorit, cu alte cuvinte aparatul nu vede decat impedanta difuzorului de bass-8 Ohm, insa in realitate amplificatorul vede toate cele 3 difuzoare in paralel cu impedante diferite dictate de frecventa semnalului si capacitatea din filtru, dar nici asta nu aveai de unde sa stii aa ca repet, abtine-te ca aici nu dai sfaturi daca habar n-ai nici tu ce spui.

@Darkang33l e bine de stiut daca amplificatorul poate suporta sarcini de 4 Ohm, daca este dimensionat pentru minim 8 Ohm atunci difuzoarele de impedanta mai mica vor duce la un stres pronuntat pentru amplificator si posibil la defectarea acestuia, insa daca difuzoarele alea mai mici sunt identice atunci poti conecta 2 in serie obtinand astfel o impedanta insumata de 8 Ohm pe care amplificatorul o va accepta fara probleme.

Link spre comentariu

Poti sa intelegi ce vrei tu daca nu ai inteles care era faza cu ohmi,ma refeream la sarcina amplifului si stiu ca amplifu scoate watii si ca boxele cu 3 cai au condensatoare pentru taierea frecventei ca nu's asa de prost cum ma consideri tu mai am multe de invatat dar oamnenii ca tine nu ma lasa!!!!! :da

Link spre comentariu

Buna amplificatorul este un kit de la userul sorteh 120W 8 Ohm dupa mine merge si 4 Ohm eu am intrebat doar pentru ca nu stiu tu ai spus ca, daca amplificatorul este minim 8 ohm atunci daca fac vreo prostie si fac 12 ohm,de asta am intrebat.deci boxele care le-am facut, fiecare difuzor ii de 8 Ohm,Bass 8 Ohm, Medi 8 Ohm, Inalte 8 Ohm.Daca am omis vreun detaliu sa imi spuneti

Link spre comentariu

Nu ai omis nimic @Darkang33l stai linistit, si daca este vorba despre amplificatorul DIY-120 de la Sorin atunci acesta poate suporta fara probleme si sarcini de 4 Ohm in conmditiile dimensionarii corespunzatoare a sursei, ce tensiuni de alimentare ai la amplificator?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări