Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie boxe

relucavnic

Postări Recomandate

Vreau sa imi fac 2 boxe din urmatoarea configuratie:

Difuzor de bas 12inch Alien AN-0812 8ohm cu specificatile

Membrana: hartie

Garnitura: panza

Magnet: 50Oz

Bobina: 2.5inch ASV

Impedanta: 8ohm

SPL: 96dB/W/M

Putere: 300W

Difuzor medii 16,5cm SAL specificatii:

impedanta 8ohm

profesional, carcasă închisă

în boxă nu necesită un spaţiu separat, ermetic

con rigidizat, impregnat

Pm/Pn : 60/40 W

f: 300+6.000 Hz

SPL1w/1m:88 dB

Difuzor Tweeter piezo F27 specificatii:

- Frecventa: 300Hz-20kHz

- Putere maximă: 120W, 8ohm

- Piezoelectric, 92dB

Dimensiuni: 190x150mm

Posted Image

Daca se poate sa imi ziceti daca sunt bune difuzoarele ce le-am ales si ce incinta ar trebui sa folosesc.

PS: Filtrele care vreau sa le folosesc putere maximă: 100 W

• frecvenţa de încrucişare: 900 Hz/4.000 Hz

• gradient de tăiere: 12 dB/octavă

Am o statie de 80w asa ca nu cred ca imi trebuie filtre mai bune.

Astept opinii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• relucavnic

4

• mircea888

2

Top autori în acest subiect

Cum nu ai parametri la difuzoare nu o sa poata nimeni sa-ti recomande o incinta potrivita. Daca ar fi sa ne luam dupa alte proiecte de boxe ti-ar trebui o incinta de 50-60L acordata la 40-50Hz.

Totusi ai ales un tweeter de cea mai proasta calitate ! Tu ai un difuzor de 12" care se vrea profesional, si tu vrei sa-l combini cu un difuzor de medii "de casa" si un tweeter piezo.

Mergi pe varianta driver+horn (COMP34 + HP607 sunt ieftine), un driver coboara de obicei chiar si la 2KHz, recomand sa folosesti un filtru pe doua cai de 18dB/octava la tweeter si la bass 12dB/octava sau chiar fara filtru.

Link spre comentariu

Daca vrei recomanda-mi difuzoarele nu neaparat sa fie si cu medii este de ajuns joase si inalte dar sa fie undeva pana in 250 lei.Acel difuzor de medii este cel mai scump pe mivarom de aia l-am ales.Multumesc.

Link spre comentariu

Daca vrei recomanda-mi difuzoarele nu neaparat sa fie si cu medii este de ajuns joase si inalte dar sa fie undeva pana in 250 lei.Multumesc.

Dupa cum vezi nu ai voie sa pui linkuri catre magazine, dar ti-am zis ce difuzoare sa pui pe partea de inalte: driver COMP34 si horn HP607 sau daca nu gasesti poti pune MONACOR MPT-151, le gasesti pe google.Tu vrei sa coste 250 RON wooferele + tweetere + filtre ? In banii astia nu stiu ce sa-ti recomand, am vazut ca doar wooferele costa 160 RON (ambele).Am vazut ca vrei ceva mai profesional, deci ar trebuie ceva mai multi bani, macar inca 100 RON (fara filtre si alte acesorii).
Link spre comentariu

Atuncea lasa-mi pe privat mesaj cu ce mi-ar trebuii si link catre aceste componente ca sa fac 2 boxe cat si daca depaseste bugetul meu si accesorile nu ma prea intereseaza ca majoritatea le am deja manerele le am conectorii pentru fire le am si chear si pfl de 3 cm. Asa ca numai difuzoarele m-ar interesa.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am rezolvat problema cu boxele acestea acuma vreau sa imi fac 2 boxe de exterior cu difuzoare de 20 cm si as dori daca se poate sa imi dati ceva idei despre ce difuzor sa folosesc ce tweeter si incinta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări