Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Condensat sau dinamic

relucavnic

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

2

• zal

1

• relucavnic

1

• iod2

1

Top autori în acest subiect

Microfonul dinamic are o membrana care prea vibratiile si le transforma in impuls electromagnetic,de obicei se foloseste insotit de un preamplificator.Microfononul condensator sau electret cum vrei sa ii spui,are in interiorul capsulei un tranzistor nu mai stiu de ce forma NPN sau PNP,acest tranzistor lucreaza la o tensiune de 1,5 volti.Depinde de aplicatie fiecare e bun in aplicatiile pt care a fost creat,personal eu incerc sa adaptez microfonul dinamic la toate aplicatiile mi se pare mult mai calitativ si in plus are si o impedanta mult mai mare.

Link spre comentariu

Microfonul dinamic este de fapt inversul difuzorului: o membrana cu o bobina in camp magnetic. Nivelul semnalului de iesire este mic, dar multe microfoane de calitate au acest sistem. Sunt adaptate pentru utilizarea pe scena.

Microfoanele electret au o membrana dintr-un material dielectric polarizat si un amplificator cu un tranzistor fet. Desi gama de frecvente este mai redusa, au o sensibilitate ridicata avand in vedere dimensiunile, iar costul este mai mic. Sunt utilizate in aparatura portabila si de larg consum (microfoane pentru computer, telefoane mobile).

Cel mai bun ar putea fi cel dinamic, daca este de calitate. Un criteriu simplu dar nu proportional este pretul.

Daca vei cumpara un microfon dinamic la intamplare si unul electret la intamplare, ai sanse mari totusi ca al doilea sa fie mai bun. Cele mai bune microfoane sunt cele condensator. Microfonul electret este un tip de microfon condensator. Microfoanele condensator sunt mai bune decat cele dinamice, ma refer bineinteles la modele de top.

Marci de microfoane: Shure, AKG, Audio-Technica, Sennheiser, Neumann, Rode, arunca o privire si o sa intelegi imediat ca exista microfoane la 1 euro si la 1000euro sau mai mult. Blue Bottle de exemplu costa 4000. http://www.bluemic.com/bottle/ Acesta este un microfon condensator insa...

Link spre comentariu

Imi cer scuze acum am vazut ca subiectul era condensator vs. dinamic, nu dinamic vs. electret.Microfoanele condensator sunt mai bune.Informatii se pot gasi usor pe Wikipedia - e suficient sa cauti "microphone" cu Google...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări