Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Program pentru masina de spalat 32`

Postări Recomandate

• Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Interesant proiect, mai ales ca zilele aceste s-a stricat masina mea, eu ma gandeam ca se poate face si cu un arduino, ar trebui cineva ce stie sa programeze un arduino, iar ceea ce trebuie sa primeasca pe intrari si sa scoata pe iesi putem stabili la fel c aun program de pe indesitul meu.....

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Dupa cum vad, proiectul a fost abandonat sau nu a dat rezultate. Chiar m-ar interesa un programator simplu de construit si de folosit, care sa faca doar 30-40 minute spalare si 2-3 limpeziri si stoarceri. Minunea mea de masina de spalat , a crapat a doua oara in 4 ani.Adica placa cu programatorul. Prima oara era in garantie.Acum trebuie sa ma "storc" de vreo 400 de lei si trebuie sa astept minim 6 zile pana vine comanda din Ungaria, plus deplasarea lui "Dorel" si manopera.Asa ca daca o mai patesc o data, o cumpar de 2 ori.Ar fi binevenit un asemenea programator, mai ales ca majoritatea femeilor, folosesc aproape un singur program in mod curent.

Link spre comentariu

Desi pasiunea asta ma roade depeste 35 de ani, cu rusine, marturisesc, ca de lucrul cu uc m-am apucat de abia de un an .Deci programare, ioc! Mi-am construit cateva programatoare de uc, am si cateva proiecte realizate si m-ar bate gandul ca eu, un profan, in comparatie cu cei de pe aici , sa ma incumet sa finalizez proiectul.Cel putin sa vedem daca colegii nostri mai au ceva de adaugat programului.Desi cu timpul stau f.f.f prost, am sa abordez schema, cablajul si hex-ul postate de @ costi002 @ si in functie de rezultate, cu bunavointa si ajutorul lui, vom imbunatati proiectul , sau ne vom lasa pagubasi.Dar eu nu cred in a doua varianta.Nu am o masina cobai (pe cea existenta trebuie sa o repar urgent, altfel adio trai linistit cu consoarta), dar se poate incropi ceva care sa simuleze senzorii de pe masina.Deci ma bag! Nu promit ca se va intampla prea repede si nici inainte de Pasti, dar pana atunci mai putem vorbi teoretic si asteptam sugestii .Daca reusim , cred ca multi colegi vor aborda proiectul, avand in vedere costurile f. mari a unei placi programate si mai ales ca in caz de defectare ulterioara, nu mai apelam la "Dorel".

Link spre comentariu

Am atasat schema din nou, la care trebuie aplicate urmatoarele corectii:- traful nu trebuie sa fie de 220/6 VAC , ci unul de 12 V- resistentele din bazele tranzistoarelor nu trebuie sa fie 2.2 K, ci undva intre 4.7K si 10K- tranzistoarele nu trebuie sa fie exact ca acolo (BC107, BC337)Stiu ca schema arata dezastruos, dar dupa ea s-a facut cablajul, asa ca nu prea ma interesau valorile/designul cand am facut-o.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări