Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema sursa multipla +/- 15 , 10 si 5

Vizitator byt3y0u

Postări Recomandate

Vizitator byt3y0u

Am nevoie de o schema cat mai rapid posibila pentru o sursa multipla de +/- 15 , 10 si 5 ! Va rog , sunteti ultima mea speranta ! Cat mai repede posibil un link , orice !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

2

• mikella

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu zici si ce curent ai nevoie! Cel mai simplu, faci rost de un traf cu doua infasurari de 11v si faci redresare.Asa obtii +/- 15v. Mai departe folosesti un stabilizator pentru 10v si unul pentru 5v.In functie de curentul cerut alegi si metoda de stabilizare.Sanatate!

Link spre comentariu
Vizitator byt3y0u

Gata am rezolvat , am pus mana pe o carte , am deschis Orcadul si dai , am folosit 3 transformatoare , 24 de condensatoare , 1 switch ( moft ) , 1 fuse , 7805 , 7810 , 7815 , 7905 , 7910 , 7915 , 3 punti de diode ... Multumesc mult , intrasem in criza de timp ca deobicei.

Link spre comentariu

Gata am rezolvat , am pus mana pe o carte , am deschis Orcadul si dai , am folosit 3 transformatoare , 24 de condensatoare , 1 switch ( moft ) , 1 fuse , 7805 , 7810 , 7815 , 7905 , 7910 , 7915 , 3 punti de diode ... Multumesc mult , intrasem in criza de timp ca deobicei.

E un mod total ineficient de a costrui o sursa, pentru ce 3 transformatoare? pentru ce 3 punti redresoare? pentru ce 24 de condensatori? Iata la ce ma refer:

post-15007-139829455297_thumb.png

Atentie insa ca aceste stabilizatoare sunt capabile de maxim 1A, pentru curent mai mare schema se complica putin sau se poate schimba topologia.

Link spre comentariu
Vizitator byt3y0u

E un mod total ineficient de a costrui o sursa, pentru ce 3 transformatoare? pentru ce 3 punti redresoare? pentru ce 24 de condensatori? Iata la ce ma refer:

[attachment=0]Schema.png[/attachment]

Atentie insa ca aceste stabilizatoare sunt capabile de maxim 1A, pentru curent mai mare schema se complica putin sau se poate schimba topologia.

Sunt un amarat de student anul II la electronica , care lasa totul pe ultima suta de metri ... eu il numesc teribilism , nu constientizez ca sunt la facultate , dar examenul a decurs frumos , am avut noroc ca la oral am tras bilet usurel : Amplificator cu izolare galvanica ; Transformarea analog-numerica ; Functia de iesire a unui multiplexor 8:1 cu intrare de validare ! Norocul vietii ! Pe proiect domnul profesor a spus acelasi lucru , motiv pentru care am luat 8 la proiect :( , la oral am luat tot 8 , asa ca nota de examen finala 8 .

Posted Image

Link spre comentariu

Repet, este o metoda ineficienta si costisitoare de a obtine o sursa, e suficient un traf dimensionat pentru curentul maxim cumulat necesar si tensiunile corecte, spre exemplu cea mai mare este +/-15Vcc, asta inseamna ca este nevoie de cam +/-18; +/-19Vcc pentru a putea obtine o tensiune stabila la valoarea maxim ceruta, si 19Vcc inseamna daca tinem cont si de caderea de 1,4V pe punte vreo 15Vca, adica ai nevoie de un traf de 2x15Vca si sa zicem 4A, redresezi tensiunile si le filtrezi ( si n-ai ce sa faci cu mai multi condensatori in paralel ca nu e sursa in comutatie sa fie necesar ESR mic ), cate un singur condensator pe fiecare ramura este suficient, si mai departe urmezi schema ce am postat-o eu, este eficient si mai simplu ( si bineinteles mai ieftin ).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări