Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Cabasee Auditronic

Vizitator gAnY

Postări Recomandate

Vizitator gAnY

Stiu cã este primul meu post, dar nu sunt mare electronist,..

Defect: Când vreau sã dau volumul mai tare, pe undeva pe la jumãtate, se blocheazã, deci dacã rotesc normal de rotita, nu creste volumul,.. Dacã rotesc repede de rotitã trece de pragul acela de jumãtate si nu mai are nici o problemã..

In schimb comanda de la volan merge foarte bine.. Nu stiu ce ar putea fii având în vedere cã nu am problema decât când trebuie sã sar pragul de jumãtate doar din rotitã.

Edit: Mã gândesc cã dacã nu merge bine boxa din dreapta intrã în sistem de protectie?

.. Boxa se aude, doar bass-ul nu are aceiasi claritate ca cea din stânga.

Edit 2: Am fost acum sã fac un filmulet si nu se întâmplã numai la jumãtate..recomand sã vã uitati în Full Screen, nu am stat sã mai editez video-ul si nu stiu de ce l-a salvat asa telefonul.

http://www.youtube.com/watch?v=TLytrZ0CMf8

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Este defect encoderul, acel "potentiometru" de care invarti, care de fapt nu este un simplu potentiometru.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rotary_encoder

Acesta poate fi schimbat desi se gaseste mai greu.

La difuzoare cred ca e cu totul alta problema, cel care nu se aude bine e posibil sa fie descentrat. Nu intra nimic in protectie, altfel s-ar fi oprit complet playerul sau ar fi afisat eroare.

Mergeti la un service de echipament electronic.

Link spre comentariu
Vizitator gAnY

Multumesc, am mai primit un rãspuns asemãnãtor:" Problema ta pare foarte simpla. Potentiometrul ala nu este un potentiometru clasic la care o potcoava rezistiva modifica un potential. Butonul in cauza este un potentiometru digital in genul celor de la mouse-ii cu bila. Sunt doua tipuri de astfel de potentiometre. Unul cu contacte clasice actionate de o rotita cu came, caz in care contactele au oxidat si este necesara schimbarea lui si unul cu doua opto-intrerupatoare si o rotita cu fante (stroboscopica). Sensul stanga dreapta sau invers, este dat de actionarea primului comutator. Daca nu se face, interfata digitala nu "stie" ce sa faca, sa cresca sau sa scada volumul. Inclin sa cred ca e folosit unul cu contacte clasice. Cel cu opto-intrerupatoare nu s-ar manifesta asa. Daca ar avea praf pe rotita stroboscopica, ar sarii volumul.Parerea mea e sa nu te complici, sa ceri ajutorul unui electronist sa-ti schimbe "potentiometrul" ala. Cere si sfatul unei reprezentate, desi te poti trezii ca vor sa schimbe tot radio-CD-ul. Dar intrebarea nu cere bani... "Acum m-am convins cã asta este.. rãmâne de desfãcut si de gãsit potentiometrul..Multumesc încã o datã, baftã!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări