MariusTehnik Postat Iunie 26, 2012 Partajează Postat Iunie 26, 2012 Buna ziua , caut de ceva zile un driver pentru un mpp 23LQ-C202-G4V la care doresc sa pot controla viteza, sensul de rotatie dar sa fie cat mai simplu posibil de executat Desi motorul are 6 fire doar 4 din ele ajung la mufa de alimentare restul de 2 nu sunt conectate la cabluSeries 23LQ-C # of Models in Series 3 Machine Type H Size (mm) N23 Step Size (deg) 5.0 Best Accuracy (arcmin) 15.0 Cont. Holding Torque (N-cm) 22.6 Rated Current / Phase (A) 1.0...2.0 Nominal Voltage (VDC) 3.4...6.8 Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Iunie 26, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2012 Merge schema de mai jos ?iar pe langa 4017 ii atasez un 555 , intrebarea .. toate cele 4 fire se leaga la mosfeti ? Link spre comentariu
kovari_andrei Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 Ideea e ca nu prea intelegi functionarea motoarelor pas cu pas... Mpp-urile sunt dedoua tipuri : unipolare si bipolare... Cele bipolare au doua bobine (4 fire) |_| |_| Cele unipolare au doua bobine cu o mediana (imagineaza-ti secundarul de la un traf cu priza mediana) si astea au 5,6,8 fire |_|_| |_|_| |_| |_| |_| |_| Cum tu din 6 fire ai conectate la alimentare doar 4 fire din 6 inseamna ca motorul tau este unipolar comandat in regim bipolar... Cum tu ai schema aceia trebuie sa comanzi motorul in regim unipolar... ar trebui sa gasesti acea "mediana" de pe fiecare bobina; de obicei acest pas il fac prin identificare rezistentelor fiecarei bobine (o bobina intreaga are x ohmi si o jumatate are x/2) si cablul care cu alte doua indica aceiasi rezistenta este mediana... Si apoi in legatura cu mosfet... un mosfet e un tanzistor cu efect de camp... iar tranzistorul e ca si un fel de intrerupator electronic(trece curentul prin el la aplicarea unui impuls electric pe baza (trecand peste polarizari...) Asadar trebuie sa ai un flux de curent dinspre colector spre emitor...Asa ca trebuie sa conectezi medianele celor doua bobine la 12V adica (5) de pe schema, iar celelalte fire iti vor merge la mosfeturi Partea e ca trebuie sa gasesti combinatia corecta a bobinelor altfel motorul o sa vibreze haotic sau o sa faca un pas inainte si doi inapoi(aici incearca toate combinatiile firelor dar nu lasa mult motoarele sa iti "bazaie") Sper ca am ajutat... si nu uita de Gogu' - e prietenul tuturor http://www.google.ro/imgres?um=1&hl=ro& ... 33&bih=645 ^aici ai in loc de mosfeturi un driver dar functia este aceiasi... Bafta icon_jook Link spre comentariu
MariusTehnik Postat August 16, 2012 Autor Partajează Postat August 16, 2012 Multumesc de sfaturi, pentru moment am renuntat la idee , mi-am cumparat un laminor (acel motor era pentru comanda unei cuptor de imprimanta laser) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum