Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MRF24J40 & Atmega8/16 cu Bascom AVR

DarkAngel_Bv

Postări Recomandate

Salutare, sper ca nu v-am plictisit cu topicele mele, dar imi place sa experimentez. Am intrat in posesia a 4 chip-uri MRF24J40MA rev.3 (Emitator/Receptor Wireless 802.15.4 ). Exista in Bascom AVR librarie pentru lucrul cu acest chip?Si care ar fi sansele sa fac transmisie USB la distanta cu 2 dintre chip-uri?Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DarkAngel_Bv

4

• godFather89

3

Si care ar fi sansele sa fac transmisie USB la distanta cu 2 dintre chip-uri?

Adica un fel de prelungitor USB wireless? Daca da, 0%.

• Data Rate: 250 kbps

USB are nevoie de minim 1.5 Mbps (USB 1.0) si cativa Gbps pentru USB 3.0.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...

Ok, am ajuns din nou la acest proiect (am nevoie pentru a face volanul multifunctional la masina fara a modifica folia flexibila :d).Ma intereseaza ceva idei pentru a scrie un protocol simplu, one-way (din controller-ul din volan spre receiverul din bord).M-ar coafa si transmitere unui byte (valori de la 1 la 255) fiind un volan multifunctional am comenzi unice sau comenzi combinate, dar cele 255 valori sunt suficiente.Am vazut ca sunt ceva protocoale deja dezvoltate, dar sunt mult prea avansate si ocupa foarte multa memorie pentru ce am eu nevoie.Niste link-uri cu documentatie mi-ar fii de mare ajutor.Multumesc anticipat,Ionut.

Link spre comentariu

daca vrei sa trimiti octetul 0xAB, poti trimite datele in felul urmator:0xC1 - octet de start (cu asta iti dai seama la receptor cand incepe o transmisiune)0xA0 - primii 4 biti (ii trimitem pe rand, in caz ca vrei sa trimiti 0xC1)0x0B - urmatorii 4 biti0x6A - XOR intre 0xAB si 0xC1 (asta ca sa verifici la receptie - nu foarte precis - daca datele sunt valide).Dupa cum vezi, pentru un octect util, trimiti 4. Si nici atunci nu e sigura treaba...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări