Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

monitor philips hns7170t

Postări Recomandate

buna ziua.monitorul lcd in discutie se prezinta rece de tot nici un semn doar 290v continui in cond de filtraj,am verificat mos din sursa,diodele,mosfeturile din inverter si sunt ok,banuiesc integratul tea1532a dar cum nu am decit tea1533ap nu stiu daca s-ar putea proba cu el.daca se paote si o schema ar fi minunat.multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...

am mai notat ceva neclar aici in condensatorul de filtraj am doar 259 volti continuu...e normal?

Daca dumneavoastra spunti ca aveti 259v cc, nu va pune un pic pe ganduri ???220v ca X 1.40 coeficient = 310vcc + sau - 5-10vcc, rezulta ca aveti ori o dioda din puntea redresoare cu rezistenta inversa ori condensatorul de pe filtrajul principal cu esr marit. Masurati toti electrolitici din sursa, nu neglijati nici conzi ceramici.
Link spre comentariu

Acum 298 vcc e acceptabil pe c-ul de filtraj.In prima faza verificati diodele din primar (posibil sa prezinte rezistenta inversa) d918, d919, d901, d905 si mosfetul Q901. Apoi treceti in partea de secundar, la diodele d931 si d935 (posibil intrerupta). Acum nu stiu daca ati schimbat si c-urile (c936, c932, c933) dupa bara de +12v respectiv bara +5v, daca nu, schimbati-le cu unele de calitate.

Link spre comentariu
:jytuiyu am verificat diodele si par bune mosfetul lam schimbat cu un 9nk900z iar dioda cu o dioda d 901 cu 1n4007,am schimbat electroliticii din secundar si acum am si 12 v si 5v dar ptr citeva secunde deoarece incet incet aceste tensiuni scad cea de 12 pina la 7 si cea de 5 la 0,1v dupa care se opresc....nu inteleg sa fie din secundar sau primar?
Link spre comentariu

:jytuiyu am verificat diodele si par bune

Nici dumneavoastra nu stiti cum sunt. Ori sunt bune ori nu ????? :scarpin Verificati toate diodele daca au rezistenta inversa, scoate-ti cate un pin la fiecare dioda si cu multimetru pe scala de 10k sau 100k ii verificati aceasta rezistenta.Legat de d926, nu vreti sa vin eu sau un coleg de forum sa o masuram ?!?! Chiar asa de greu o fii sa masurati o amarata de dioda ????Nu neglijati nici condensatori de valoare mica, electrolitici sau ceramici!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări