Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Audio din stero mono

relucavnic

Postări Recomandate

As dori sa stiu cum pot face sa iau un semnal stero de la laptop sau mp3 si sa il fac mono.Daca se poate o schema ceva am cautat dar tot ce am gasit sunt cateva scheme cu 2 sau 3 rezistente dar eu nu stiu daca sunetul se aude bine asa ca nu am incredere va rog sa ma ajutati.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• relucavnic

6

• Marian

4

• zal

1

• augustin

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sanatate !! Pt folositi sunetul mono ? Nu este mai simplu de exemplu : Din Laptop iesiti cu un cablu Jack - RCA ... Si sa folositi doar una din cele 2 mufe RCA?

Link spre comentariu

Inteleg ce ziceti dar unele melodii sunt stereo si nu se aud toate instrumentele in ambele canale. Vreau sa conectez o statie caruia imi merge numai sunet mono adica are o singura intrare rca.

Link spre comentariu

Este cat se poate de simplu sa obtii un semnal mono din 2 iesiri stereo, inseriezi pe fiecare din cele 2 iesiri cate un condensator intre 100-470n si eventual dupa ele cate o rezistenta de 2k2-3k3 si le unesti la capete, punctul comun va fi punctul de unde preiei semnalul.

Link spre comentariu

Condensatorii de 100n se pot gasi practic pe orice placa ce presupune prelucrarea unui semnal audio, de multe ori sunt condensatori ceramici pe care scrie 104, n-ai cum sa nu gasesti asa ceva, si iata si o mica schema care sa ilustreze cele spuse mai sus:

post-15007-139829454466_thumb.jpg

Link spre comentariu

Si daca nu pun acele rezistente are ceva sau trebuie chear acele valori mai mici sau mai mari nu se poate?Nu gasesc de 2.2 in codul culorilor trebuie sa fie rosu rosu rosu si nu gasesc nicaieri.

Link spre comentariu

Atenţie că sursele alimentate la tensiuni mici şi la baterii, au impedanţe mici la ieşiri şi condensatori de valori destul de mari, 10uF frecvent, aşa că înserierea cu cond de 0,1uF şi rez formează un filtru taie jos.De ce să nu lege pur şi simplu cele două ieşiri împreună?

Link spre comentariu
Posted ImageAm facut urmatoarea schema un canal l-am legat direct si pe unul am pus un condensator de 100nf si o rezistenta de 4.1k ca daca faceam la ambele canale asa nu mergea unu bine asa ca acuma merge.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări