Vizitator zeroviu Postat Mai 9, 2006 Partajează Postat Mai 9, 2006 servus,fratilor cam asa sta treaba.....m-am apucat de Atmel(mai toata lumea defapt) dar am intalnit o mica/mare dificultate.......am de realizat un proiect ..... tema suna cam asa : Sa se proiecteze un circuit care are in componenta lui o marca tensometrica , AO, Atmel(ATmega88-20PU) si un optocuplor(nu stiu ce rol sa-i dau lu asta).Se va scrie pe portul serial respectivele valori....Trebuie sa citesc anumite valori de la marca tensometrica....care dupa datele de catalog sunt foarte mici,de ordinul um sau mili....mai exact am nevoie de o schema a unui AO Norton care sa amplifice acele tensiuni de 100 de ori.....si nu stiu exact configuratia. :drinkers: Link spre comentariu
Vizitator _zc Postat Mai 11, 2006 Partajează Postat Mai 11, 2006 foloseste un amplificator de instrumentatie gata facut sau faci unu cu operationale www-s.ti.com/sc/ds/tl064a.pdf daca marca e cu punte de rezistente Link spre comentariu
Vizitator zeroviu Postat Mai 11, 2006 Partajează Postat Mai 11, 2006 intradevar am o punte unde integrez marca tensometrica......dar am o restrictie la Ao...trebuie sa folosesc LM324....daca ai putea fii mai explicit dpdv al schemei....ceva practic m-ar ajuta si mai mult....teoretic :(.....10x Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 11, 2006 Partajează Postat Mai 11, 2006 operational Norton e LM3900, oricum gasesti ceva teorie la http://www.uoguelph.ca/~antoon/gadgets/741/741.html si datasheetul la http://www.ee.washington.edu/stores/Dat ... lm3900.pdf Link spre comentariu
Vizitator zeroviu Postat Mai 11, 2006 Partajează Postat Mai 11, 2006 va multumesc pentru toate datele pe care mi le-ati furnizat....mi-au fost de mare ajutor pana cand am primit cateva rectificari.........acu trebuie sa fac un amplificator folosind LF 156 ... .....am reusit eu sa fac unul dar mi-e frica ca in practica o sa dau gres....tinand cont de alegerea rezist care stim cum sunt....greu de gasit cu toleranta 0,1 - 1%......am sa indraznesc sa cer daca aveti ceva scheme practice(sau vreoun link)...ca de astea teoretice m-am saturat.....referitor tot la amplificarea unui semnal care imi vine de la o marca tensometrica...in jur de 30microniV ... ... si trebuie sa ajung la o amplificare de 2..3V ca sa poata sesiza ceva atmelul ala ATmega88(28pini)Va multumesc!p.s sau poate imi recomandati alt AO...dar numai sa mearga ca pe roate treaba Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 15, 2006 Partajează Postat Mai 15, 2006 legat de rezistenta cu toleranta asa mica... pui un semireglabil multitura si ai rezolvat problema..legat de amplificarea de ai tu nevoie, in jur de 10.000 ori.. eu as pune 2 etaje cu amplificare de 100 Link spre comentariu
Vizitator zeroviu Postat Mai 15, 2006 Partajează Postat Mai 15, 2006 multumesc pentru raspunsurile acordate.....am reusit sa fac acel amplificator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum