Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dispozitiv electric de omorat insecte

zapezel

Postări Recomandate

Fara suparare, dar aparatul ala, indiferent de cat costa, 5 sau 50 lei, e o teapa chinezeasca!

Cele care functioneaza, sunt acelea barosane, din baruri, farmacii, snack-uri, acelea folosesc minim 4000V de la o sursa flyback ce poate furniza minim 5 mA.

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ashky

4

• zapezel

4

• ratza

3

• leoncris

2

Top autori în acest subiect

Vizitator andreimihai3

Stiam ca mustele-s atrase le UV, despre tantari ma abtin, fumul de tigara parca ii atrage. Mustele nu-s neaparat atrase de lumina. Poti aprinde lumina in hol si sa alungi musca din camera cu carpa, chiar cu perna, ca nu-ti iese :))O plasa de tantari inofensiva nu-si ia nimeni?Se discuta despre preturi, dar sub 50lei cam greu iesi. Doar daca ai ceva piese prin debara. Pe HV nu exista pierderi la gol, se pierd niste watti doar pentru oscilatie, altii se duc pe conzi, altii pe campul electrostatic. Multiplicatoarele de tensiune tip Cockroft-Walton au nevoie de frecvente tot mai mari pe masura ce creste numarul de D+C. Pe 50Hz ai retelei merge un triplor, asta insemnand sa micsorezi distanta intre electrozi. Chinezii nu-si bat capul cu rezistenta materialelor. O jucarie la 50lei costa maxim 2-3E cost de productie, si din asta rezulta si calitatea pieselor. Prefer banala plasa de tantari pentru ca n-am chef sa calculez cat rau imi fac cu UV si cu campul electrostatic scos de o sursa buna care sa prajeasca insecte. Am ajuns la parerea asta dupa ce-am observat ca de ani buni ma electrocutez cand pun mana pe o portiera, si asta nu tine de anumiti pantofi (dielectricul dintre "armaturi"-eu-pamant).

Link spre comentariu

Nu pune UV ca pui degeaba si mai dai si bani pe tub aiurea.Pune un bec(chiar mai multe leduri albastre sau galbui).Spirala ta nu e facuta din doua spirale? pe una plus si pe alta minus? altfel nu inteleg cum ar functiona.Eu am facut cu capacitori de 250V la 100uF si nu gadila musca deloc :-??.

Mai sigur e sa ridici tensiunea din baterii(9v) la 1000V ca daca pui mana (tu ca persoana)nu te omoara, dar nu stiu cat de eficace or sa fie impotriva mustelor.Tu cate muste ai omorat cu ala? le bombarda calumea?

Noi ne referim pentru afara.Eu stau la curte si vecina mea are porci.Mustele trag la mine , nu la c*****l de porci.Eu am 100 de muste pe metru patrat si ea are 10 muste in toata curtea.in Casa nu intra o gaza, da' afara nu pot sta.

Si eu ma gandeam sa fac asa ceva ca nu mai suport tantarii astia. Am gasit asa ceva pe net http://danyk.wz.cz/lap2.html a incercat cineva ? Multumesc

Eu nu ma pricep la transformatoare.Uite cum arata inductorul in schema si cum arata real.plus ca nu stiu sa le calculez si-am citit o gramada despre ele(mai ales alea SMPS).O schema (nu neapara simpla) fara traf sau inductor, de asta avem nevoie.Am stat si am studiat tot felul de aparate ridicatoare de tensiune dar nu ajung la nicio concluzie sau la o schema ok care sa functioneze

Foloseste butonul de editare ! Asta ca sa nu mai faci atatea postari succesive. editat de mircea calin

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări