zapezel Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Nu sunt singurul pe forum care cauta un prajitor de insecte eficient.Zilele astea mi-am pus capul sa ma apuc sa fac un aparat d'asta.Mi-am zis ca e simplu.Pui voltaj extrem de la retea pe o plasa si-un bec in mijloc si gata.Cand m-am apucat sa dublez curentul de la retea si l-am pus pe doi electrozi, am omorat o musca cu pliciu' si-am asezat-o pe ei.Nimic.Am pus una semi-vie.Nimic.Am lipit una de banda adeziva si-am pus-o pe electrozi.Nimic.Mi-am zis ca e tensiune mica, am triplat reteaua.Nimic.am ajuns pana la 1kV pentru ca atat imi permite aparatul de masura.Nimic.Musca n-are nimic.Ma gandesc ca daca ma ating eu de electrozi ma descompune. M-am descurajat sa si cumpar unu'.Decat sa dau o gramada de bani pe el si sa le gadile... Am vazut aparat la o shaormerie in care intra musca si iese fum din ea si nu inteleg cum sunt facute daca eu la 900v n-o fac nici sa rada.Pe ele nu scria o firma si l-am intrebat pe "bucatar" de unde le-a cumparat si nu stie,patronu' stie. m-am gandit sa iau un oscilator (555) si sa pulsez cu un tranzistor (STBV42 sau D1555) curentul in electrozi. asta nu merge deloc http://i820.photobucket.com/albums/zz12 ... ircuit.jpg iar asta tocmai ce-am gasit-o si e apropriata de ideea mea dar eu as oscila si curentul iesit din traf cu o frecventa mult mai mare. http://hmin.tripod.com/als/andysm/drawi ... -supp5.gif titlu editat, mircea calin Link spre comentariu
CIBY2 Postat Iunie 26, 2012 Partajează Postat Iunie 26, 2012 Daca folosesti un singur electrod, adicatelea plasa este legata doar la firul cald sau cel rece al sursei de inalta tensiune, efectul este acelasi pe care il are linia de 110 kV asupra ciorii ce se asaza pe ea.Acea plasa, sau mai bine zis grila, este compusa din electrozi paraleli cuplati fiecare alternativ la cate unul din polii sursei. Sa zicem electrozii impari, 1, 3, 5, 7 .... se leaga la firul cald al sursei iar cei pari la firul rece. Insecta trebuie sa atinga doi electrozi cu potentiale diferite numai astfel curentul va circula prin corpul ei si o va transforma in fum. Daca atinge doar un singur electrod curentul va fi infim de mic, dependent de capacitatea corpului mustei, iar ca sa intelegi ce inseamna capacitatea corpului unei muste iti spun ca am citit candva ca globul panantesc are o capacitate de doar 7 microFarazi. Incearca sa compari cele doua corpuri si cele doua capacitati echivalente. Link spre comentariu
zapezel Postat Iunie 26, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2012 Pai da.Am folosit doua fire de cupru decapate (ca sa fiu sigur) si nedecapate.Pe unul am pus plusul si pe celalalt minusul. iar distanta dintre ei era de 2-3 mm.am lipit musca de banda adeziva si apoi am pus electrozii pe ea, atingandu-i pe ambii electrozi si nu o gadila deloc. Link spre comentariu
Ashky Postat Iunie 26, 2012 Partajează Postat Iunie 26, 2012 Tocmai am desfacut o jucarie d'asta si are un dublor de tensiune in ea, atat.Un condensator in serie cu tubul, doua diode si doi condensatori. Link spre comentariu
zapezel Postat Iunie 26, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2012 sunt electrolitici sau nepolarizati? Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 Nepolarizaţi, la 400Vca. Aşa are şi jegul meu, căruia i-a plesnit unul în a doua săptămînă de funcţionare. Link spre comentariu
leoncris Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 Posteaza o foto cu montajul. Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 Îi fac cînd o să ajung acasă. Extrag şi schema, că e banală rău de tot, seamănă cu aia de ionizator de aer. Link spre comentariu
Ashky Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 Uite cum arata jucaria mea: http://img100.imageshack.us/img100/268/dsc03952v.jpg http://img845.imageshack.us/img845/4563/dsc03953n.jpg Rezistenta aia e in serie cu dublorul dar e suntata. In Doraly e 5 lei.Asta are tubul ars si costa peste 10 lei prin supermarketuri. Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 Norocosule, eu am dat 50 pe el. Mai bine mi-l făceam singur. Link spre comentariu
leoncris Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 Era mai utila o foto cu ... cablajul. Link spre comentariu
Ashky Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 O sa fac si la cablaj foto.Acum ma gandeam sa fac o chestie asemanatoare dintr-o lampa de iluminat de siguranta la care sa-i pun neoane uv (blacklight) sau unul uv si unul normal, iar "electrozii" sa-i leg paralel cu tuburile.Nu am masurat, dar cred ca sunt macar 300V acolo.Ptr activitati in aer liber cred ca ar fi buna jucaria. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 Uv-ul ionizeaza aerul ;daca pui prea multe tuburi sau de prea multi watti ,intri pe forum pt cearta. Link spre comentariu
Ashky Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 Lampa de care vorbeam are doua tuburi de 8W alimentate dintr-o baterie de 6V.Sincer nu inteleg ce legatura e intre uv, forum si cearta. Link spre comentariu
boboBOBO Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 Si eu ma gandeam sa fac asa ceva ca nu mai suport tantarii astia. Am gasit asa ceva pe net http://danyk.wz.cz/lap2.html a incercat cineva ? Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum