Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6П3С Push-Pull clasaAB2 fară transformator defazor

Vizitator

Postări Recomandate

Mi-am permis sa intru si eu in discutie venind cu amanunte din simulare,sper sa fie de ajutor:Schema ,fara defazor, am atacat cu doua generatoare defazate cu o tensiune de 80Vpp,pe schema sunt puse si tensiunile si curentii fara semnal:Schema:...........................

Interesante scheme.Scot cam tot ce se poate scoate din fiecare tub.Intrebarea mea ar fi urmatoarea(una de incepator bineanteles).Ar putea fi cuplate cu celebrul defazor "Williamson-Valderama"?MultumescSpor tuturor.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

6

• THOMAS

3

• blue

2

• mila

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@: Daca nu este cu suparare si bineinteles secret,putem vedea si noi schema cu EL509 in PP AB2 si atac cu 6N8S ???...indiferent cum este desenata ,nu conteaza,cel putin eu sunt foarte curios sa vad cum ati "domesticit" pda-ul lui EL509 si mai ales cu cat pozitiv ati mers pe G1 pentru a fi AB2. Astept cu mare nerabdare,se pare ca este vorba de o schema ceva mai noua.Dau mai multe beri cand ne vom vedea...in august!!! icon_jook icon_jook icon_jook

Astept sa-mi ajunga sasiul....zilele astea oricum pt inceput G1 va fi negativ :cry: estimez -60v .....dar cine stie in timpul probelor va capata valori diverse, obiectivul e : 60w sinus continu, cea ce nu cred ca e o problema pt EL509 alimentata la +520V pe anod.......si +260v pe G2
Link spre comentariu

Mă bag şi eu ca "musca în lapte" dacă tot discutăm de AB2 ,acest tub PL509 http://www.g8wrb.org/data/Svetlana/pdf/EL509.pdf dacă urmărim Typical Plate Characteristic credeţi că are ce căuta în regim curent grilă comandă ?! în situaţia tetrodă.

Probabil în aceasta situatie Screen Grid connected to Control Grid,

Both driven ,DA , se poate discuta de curent grilă comandă sau Control Grid Voltage = 0 V Screen driven - "Enhanced Triode"

Link spre comentariu

Se mai poate şi aşa (hibrid ,chiar şi mai bine dacă se trece la FET pe intrare +NFB , mai au loc două ccs/gcc ,chiar şi autobias ...).Acum a rămas doar condensatorul pe intrare (în variată FET poate să dispară cu uşurinţă).Amplificatorul dat(hibrid) păstrează caracterul de tub fără probleme.Dacă se trece la auto-bias posibilitatea majorări ia_0 devine evidentă(posibil chiar şi ceva CFB ,numai transformatorul de ieşire mai poate limita răspunsul la joase...

post-18717-139829455343_thumb.jpg

Link spre comentariu

Poate aşa vă place mai mult... (am eliminat condensatorul din intrare).Am schimbat ponderea(patru tuburi trei tranzistori ,se poate numai doi tranzistori...).În acest fel (curenţi mai mari) am "stabilizat" oarecum şi Ug2.

post-18717-139829456268_thumb.jpg

Link spre comentariu

Defazorul catodina este perfect , ca si etajul repetor catodic pentru polarizarea finalelor si obligatoriu CFB . Siliciul nu are ce cauta intr-o asemenea schema cu pretentii !

Link spre comentariu

Defazorul catodina este perfect , ca si etajul repetor catodic pentru polarizarea finalelor si obligatoriu CFB . Siliciul nu are ce cauta intr-o asemenea schema cu pretentii !

Fara tranzistoarele alea nu poti face cuplajul in cc in schema.Am vazut si pe diy audio un trend in care se folosesc fie bipolare fie mosfeti pentru un amplificator fara condensatoare pe calea de semnal.Respectele mele domnule valderam , ultima schema e ceva deosebit !Ceva asemanator ma gandesc si eu de vreo 2 ani sa fac....
Link spre comentariu

@danzup Mă bucur că vă place schema(cu siguranţă veţi face ceva asemănător).Şi un "început" de reacţie negativă(după caz/"gust"... ,OT doi galeţi).

post-18717-139829456284_thumb.jpg

Link spre comentariu

Domnule hpvictor să fii mai reţinut poţi ?!(în subiectul/schema dumneata/hpvictor poţi să înlocuieşti ce doreşti...).În subiectul meu prezint ce doresc.

Link spre comentariu

Am gresit . De fapt era o întrebare ....Si in aceeași măsura o provocare !Sper sa iasă ceva deosebit din discuția cu Dvoastra !

Cum sa iasa ceva deosebit din pozitia de drepti,hpavictor esti absolut ridicol,valderama te domina spiritual sau nu pricepi ce se intimpla si atunci este OK, o meriti !!! Daca doresti un spatiu in care sa te manifesti, fa ceva...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări