Vizitator Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Pentru a putea obţine ceva putere în sarcină la ieşire(40W-45W) în cazul 6П3С Push-Pull trebuie să putem asigura curent grilă comandă ,în principiu dacă nu dorim transformator defazor se poate proceda ca în imaginea de mai jos(desigur etajul de intrare şi etajul defazor pot avea şi altă configuraţie). Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Complimente ....ati anticipat tipul de circuit(care mie personal imi place f mult) pe care il folosesc si eu chiar in aceste zile pt un amp.....voi pilota EL509....si voi folosi pt acesta 6H8C ....v-am copiat si driverul cu ccs cu tranzistor Oricum nu am uitat de sticla de whisky......poate vom avea ocazia Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Daca avea si CFB era perfecta ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Să pun şi câteva valori "simulate" în paint (să nu mă înjuraţi dacă am greşit pe undeva...) ,poate stârnesc curiozitate/practică. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Stati linistit ca nu ati stirnit atit curiozitatea cit invidia unora.....se stiu ei personal imi permit sa -mi exprim parerea vizavi de aceasta configuratie dat fiind ca am realizat N amplificatoare asemanatoare(in acesti ani) si anume am constatat ca Pt G2 nu e suficient 250-280v(puterea in sarcina e limitata) eu am alimentat cu aceasi tensiune cu care alimentez si anozii montind doar rezistente in serie de 2,2kohm sau alte valori dupa caz.......(pt limitarea curentului) si am obtinut intradevar 33-36 w cu aceste tuburi ,mai mult m-am dus cu anodica la unele modele la 420v !!!!! si mai mult iar la 6L6GT am alimentat cu +500V...!!!De asemeni pe rezistenta de 5,6 kohm/5W apar fluctuatii mari de tensiune in functie de nivelul semnalului (care va limita intrucitva performantele amplificatorului ca si riplul dealtfel)....eu personal as opta pt un droser (cu separarea cu rezistente atit pt g2 finale si eventual restul montajului) sau un stabilizator pe siliciu....Sa-mi fie iertata interventia daca am gresit pe undeva dar eu m-am bazat in cea ce am spus: pe testele facute practic :wav: Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 În acest fel download/file.php?id=22635&mode=view se pot asigura vârfuri de peste +10Vv pe grila de comandă 6П3С în raport cu catodul practic vârful de curent la anod(6П3С) poate atinge 300mA ,de aici şi puterea precizată în sarcina dată.Cu alte cuvinte atacul gc-6П3С poate fi de 72Vvv adică +10Vv respectiv -62Vv în raport cu masa sau +_36Vv axat -26V tensiune negativre 6П3С. Link spre comentariu
blue Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Dar oare rezista driverul la aparitia curentilor de grila avind in vedere tensiunea pozitiva in raport cu catodul ? Link spre comentariu
mila Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Ce se intampla daca un berbec scoate 6H6P din soclu? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Se blochează 6П3С( gc=-140V ,ia=0mA ,ig2=0mA ,ik=0mA). Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Mi-am permis sa intru si eu in discutie venind cu amanunte din simulare,sper sa fie de ajutor: Schema ,fara defazor, am atacat cu doua generatoare defazate cu o tensiune de 80Vpp,pe schema sunt puse si tensiunile si curentii fara semnal: Schema: semnale in grila G1 6P3S: Curentii prin catozii etajului de atac cu 6N6P: Variatia tensiunii in anodul lui 6P3S: Variatia curentului prin 6P3S: Se pot obtine puteri pe sarcina de pana la 40W...45W cu doar 2X6P3S din schema ,iar mai jos este o schema pe acelasi principiu dar cu 2XG807 si cu o putere de 80W. Schema cu G807 PP AB2: Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 @Lăzăroiu Să vadă domnule oamenii dacă tot pun întrebări...(până la urmă "acest paint ştie şi el carte" icon_jook ...). Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 @Lăzăroiu Să vadă domnule oamenii dacă tot pun întrebări...(până la urmă "acest paint ştie şi el carte" icon_jook ...).Sa fim seriosi,sunteti modest dar eu cred ca stie carte... tine loc de creion si hartie,dar cartea este numai in mintea celui ce foloseste acele instrumente... Acum sa "auzim" ce zice dl.Gabriel dupa probele practice...?! icon_jook Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Paint-ul stie carte, nimic de zis dar are o mica(mare) problema.....dar,trecem si peste asta (obisnuinta creaza dependenta) ,in rest sanatate sa fie ca restul vine de la sine icon_jook Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 @Lăzăroiu Acum sa "auzim" ce zice dl.Gabriel dupa probele practice...?! icon_jookVa fi interesant pt ca va fi primul amplificator dotat cu un display pe care apar anumiti parametri de baza in timp real....si care vor putea fi si modificati direct prin intermediul citorva potentiometre la vedere deci interactiv ca sa nu mai zica lumea ca una fac si alta zic Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 @: Daca nu este cu suparare si bineinteles secret,putem vedea si noi schema cu EL509 in PP AB2 si atac cu 6N8S ???...indiferent cum este desenata ,nu conteaza,cel putin eu sunt foarte curios sa vad cum ati "domesticit" pda-ul lui EL509 si mai ales cu cat pozitiv ati mers pe G1 pentru a fi AB2. Astept cu mare nerabdare,se pare ca este vorba de o schema ceva mai noua.Dau mai multe beri cand ne vom vedea...in august!!! icon_jook icon_jook icon_jook Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum