Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

masurarea amperilor

Vizitator manuali

Postări Recomandate

Vizitator manuali

Salut dupa cum se vede sunt nou.daca nu va suparati am si eu nevoie sa aflu cum masor amperii dati de firele de la sursa mea cu un multimetru si nu stiu cum sa fac.Mentionez ca voltajul il stiu si vreau sa calculez watii reali dati de aceasta sursa cu ajutorul amperilor.Specificatiile sursei sunt:ORANGE:+3.3v 24ARED:+v5 33AWHITE:-5v 0.5AYELLOW:+12v 16ABLUE:-12v 0.8APURPLE:+5v SB 2ABLACK:COM RETURNGREEN:PS-ON REMOTEGREY:PW-OK P.O.400W TOTAL POWERON+3.3v&+5v IS 160W MAX(asa scrie pe cutie ^)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu poti face acest lucru, mai ales cu un multimetru, curentul prin circuit este dat de consumator. Mai bine vezi niste carti in care explica fenomenele de baza in electronica: viewtopic.php?f=66&t=17771Poti face o astfel de simulare daca pui sarcini rezistive pe ramurile sursei si testezi fiecare ramura la un anumit curent, dar nu ai de unde sa stii care este curentul maxim decat daca vezi la ce curent se arde sursa...In general e bine sa nu folosesti sursa la mai mult de jumatate din capacitatea ei, asta pentru ca alea sunt valori maxime, uneori si exagerari, oricum nu cred ca acele valori ale curentilor sunt exprimate pentru utilizare pe termen lung.Pana la urma la ce te-ar ajuta sa stii puterea reala? Stii exact cat consuma configuratia ta de PC?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări