Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alegere boxe de casa

cata_124

Postări Recomandate

Salut ! Am si eu o nelamurire in legatura cu niste boxe. Este vorba de firma ATL si din ce am auzit ar fi dotate cu difuzoare Vifa, stie cineva acest lucru si poate sa il confirme?.As fi interesat de cumpararea unor astfel de boxe stiind la ce calitate se fidica difuzoarele Vifa, si asa nu am ajuns la nici-un rezultat in legatura cu constructia boxelor si cred ca m-ai bine este sa cumperi ceva facut.As vrea ca baietii care se pricep si ascultat boxe de casa as fi recunoscator daca mi-ar recomanda de pe site-ul celor de la powerzone (Cluj-Napoca) o pereche de boxe hi-fi pentru casa de podea.Si vreau sa postez imagini cu boxele ATL care din auzite ar fi dotate cu difuzoare Vifa.Astept pareri daca recunoasteti ca ar fi Vifa. Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cata_124

3

• Luca

3

• oaki

2

• cristian2009

1

Top autori în acest subiect

Numai ATL Hans Deutsch au fost echipate cu vifa. Personal, nu am ascultat atl-uri. Asculta polk audio, heco superior si, daca doresti musai vifa, asculta Pilot CD 400MK III (boxele Pilot mai ieftine sunt construite cu westra).

Link spre comentariu

Prezenta dif-urilor vifa sau seas nu garanteaza o auditie de calitate (ex arcus), asa cum alte difuzoare au fost bine implementate (ex heco superior). Ideal este sa le asculti inainte de achizitie.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Doar modele din pozele 2 4 5 6 au difuzoare de bass VIFA, Celee care au difuzoare de medii cu suspensie de cauciuc sunt de productie ITT/NOKIA, Iar Medile pe calota de metal si tweetere sunt clasice nemtesti ce are un TzzTzz Foarte enervant, nucred ca are legatura prrea mult cu HI-FI. Daca vrei ceva bun, cumpara tot de la aceasi firma Arcus AS 4, alea au difuzoare mai moderne cu parametri foarte buni, bass cu cos turnat din aliaj usor, magnet cu "gaura de racire", tweetere seas cu calota de matase, racit cu ferrofluid ce se baga in boxe foarte scumpe, Filtre binisor implemeentate cu condensatori MKT Philips, ce nu o sa ai probleme ei.

Arcus AS 4

Link spre comentariu

Ti-ai cumparat pana la urma boxe ATL ? Cum se aud ?

Nu, nu am luat nimic deocamdata, am renuntat din motive financiare, am alte probleme, si plus de asta eram in dubii ce model sa aleg.
Link spre comentariu

Doar modele din pozele 2 4 5 6 au difuzoare de bass VIFA, Celee care au difuzoare de medii cu suspensie de cauciuc sunt de productie ITT/NOKIA, Iar Medile pe calota de metal si tweetere sunt clasice nemtesti ce are un TzzTzz Foarte enervant, nucred ca are legatura prrea mult cu HI-FI. Daca vrei ceva bun, cumpara tot de la aceasi firma Arcus AS 4, alea au difuzoare mai moderne cu parametri foarte buni, bass cu cos turnat din aliaj usor, magnet cu "gaura de racire", tweetere seas cu calota de matase, racit cu ferrofluid ce se baga in boxe foarte scumpe, Filtre binisor implemeentate cu condensatori MKT Philips, ce nu o sa ai probleme ei. Arcus AS 4

Am vazut boxele de care ai spus, sunt frumusele, dar e nasol ca toate modelele lor sunt pe 4 ohm, si plus de asta as vrea ceva de podea, nu de raft.Daca tot spui ca te pricepi, vezi pe acolo alte modele si da-mi idei, ceva model heco,magnat si alte minuni ce exista acolo pe site.
Link spre comentariu

Si eu caut de cativa ani (In mod sigur ca mine mai mai sunt sute de persoane) nise boxe de coloana pe 8 ohmi.. 3 cai, si cu difuzoare de calitate gen vifa, seas, peerlees la un pret bun. Problema este ca asa ceva au firme precum Sonus Faber, Nemti nu au stiut sa faca prea multe..Se gasesc boxe pe 4 Ohmi nemtesti vechi ce nu au un sunet nestralucitor pt pasionatii muzici de calitate, ori chinezari ieftine bune pt manele.Nu iti pot face o recomandare, mie nu imi place nimic din ce este pe aoclo, foarte putin imi fac cu ochiu boxele JBL si infinity, insa marea majoritate au suspensile de burete care se mananca, iar in cazu in care este schimbat nu se va mai auzi cum au fost.

Link spre comentariu

...Se gasesc boxe pe 4 Ohmi nemtesti vechi ce nu au un sunet nestralucitor pt pasionatii muzici de calitate

Rog un exemplu de "muzica de calitate".Daca boxele nemtesti "nu au un sunet nestralucitor" inseamna ca stralucesc prin sunet! :87 :band

...insa marea majoritate au suspensile de burete care se mananca, iar in cazu in care este schimbat nu se va mai auzi cum au fost.

Teoretic asa este, practic....ma indoiesc. Aratati-mi un singur om care a ascultat niste boxe vechi cu buretele bun si care, apoi le-a pus bureti noi si a conchis ca suna mai prost. :rade: Si in fond cine e omul ala, vreun guru?Povesti nemuritoare de audiofili de pe net :rade:
Link spre comentariu

Am patito eu cu niste boxe MB Quart QL SP X2 cu difuzoare tonsil/gdn, cand leam cumparat arata suspensia brici, dupa cateva zile de ascultat muzica am observat ca una din suspensi era rupta pe margine.

Am comandat 2 suspensi noi, si am schimbat prima data la un difuzor , pe urma am facut comparatie intre suspensia originala si cea noua. Rezulatul a fost sunet mult diferit.

Link spre comentariu
...

Se gasesc boxe pe 4 Ohmi nemtesti vechi ce nu au un sunet nestralucitor pt pasionatii muzici de calitate

Rog un exemplu de "muzica de calitate".Daca boxele nemtesti "nu au un sunet nestralucitor" inseamna ca stralucesc prin sunet! :87 :band

...insa marea majoritate au suspensile de burete care se mananca, iar in cazu in care este schimbat nu se va mai auzi cum au fost.

Teoretic asa este, practic....ma indoiesc. Aratati-mi un singur om care a ascultat niste boxe vechi cu buretele bun si care, apoi le-a pus bureti noi si a conchis ca suna mai prost. :rade: Si in fond cine e omul ala, vreun guru?

Povesti nemuritoare de audiofili de pe net :rade:

Daca tot bati campii , macar spune cate clase ai , ca prea faultezi limba romana in forma scrisa din greu .

Iar daca nu cunosti nici macar limba romana , nu vad cum ai putea da sfaturi altor useri .

Daca ti-a fost greu sa inveti limba romana , este clar ca electronica nu vei invata niciodata !

Te rog sa respecti regulamentul forumului si sa postezi doar la sectiunea incepatorilor , nu esti in masura sa intelegi de ce si cum circula electronii pe ultimul strat de valenta ...

Lasa-ne !

Termina-ti studiile si apoi vei putea fi in masura sa oferi sfaturi !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări