le5100kw Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Am nevoie sa fac un montaj cu motor actionat la distanta. Actionarea la distanta e rezolvata, acum ramane sa schimb sensul motorului. Am nevoie de o turatie a motorului intr-un sens (stanga), atunci cand merge pana la oprire. Iar dupa oprire si cand il actionez din nou sa se roteasca in celalalt sens(dreapta) pana cand se opreste. Dupa ce se opreste si la urmatoarea actionare din nou in sensul spre stanga. Am cautat pe net si am calculat ca mi-ar trebui un circuit secvential cu bistabil, dar oarecum fara semnal de tact. Da-ti putin un indiciu. Aici am postat in imagine, oarecum, cum as dori semnalele de iesire sa fie. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Sigur iti trebuie intrerupatoare la capatul cursei. Astfel schimbi starea bistabilului cand ajunge la un capat Link spre comentariu
le5100kw Postat Iunie 24, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2012 fara limitatoare de cursa. numai prezenta si/sau lipsa tensiunii la intrarea CLC-ului. motorul trebuie sa se invarta cum vrea Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Si atunci despre ce oprire e vorba? Are un traseu infinit? Daca nu,e supravegheat?Da toate detaliile,descrie complet problema Link spre comentariu
__farad__ Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Fără un senzor cap de cursă (mecanic, optoelectronic, inductiv) cum comanzi schimbarea sensului? Şi oprirea? Schimbarea sensului este mai uşoară cu un inversor mecanic (acelaşi principiu ca la comutatoarele cruce din instalaţiile de iluminat cap-scară)Ai mai putea folosi o pereche de contacte suplimentare pe întrerupătorul de comandă. Acestea ar comanda incrementarea bistabilului într-un sens sau altul dar ai avea nevoie şi de un monostabil, ca bistabilul să primească impulsuri cu durată determinată. Fără impulsuri de tact cum spui doar dacă vorbeşti cu mama Omida Ai putea încerca cu un condensator care se încarcă de la tensiunea de alimentare a motorului atăt timp cât butonul de funcţionare este apăsat. La eliberarea butonului contactele suplimentare normal inchis descarcă condul pe un tranzistor care dă impulsul de schimbare a stării bistabilului. Link spre comentariu
em2006 Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Am vazut o schema cu doua 555-uri care, la fiecare apasare pe un buton face secventa: stanga-stop-dreapta-stop-stanga... etc. Cred ca era revista aceea indiana. Asta vrei? Link spre comentariu
le5100kw Postat Iunie 24, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2012 cam asa ceva. sa faca cum e in diagrama logica. repet NU AM nevoie de limitatoare ca nu se poate. Eu am doar un motoras si atat. motorasul sa functioneze intr-un sens cand e actionat intrerupatorul iar la urmatoarea actionare sa se roteasca invers. stiu ca se poate cu 555-uri sau bistabile. Link spre comentariu
em2006 Postat Iunie 26, 2012 Partajează Postat Iunie 26, 2012 Am gasit schema de care ziceam: Link spre comentariu
le5100kw Postat Iunie 26, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2012 Mii de multumiri. . Iti fac cinste. icon_jook Link spre comentariu
em2006 Postat Iunie 26, 2012 Partajează Postat Iunie 26, 2012 Pune, mai bine, niste poze dupa ce termini, sa vedem si noi ce ti-a iesit. Succes! Link spre comentariu
le5100kw Postat Iunie 26, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2012 S-a facut. Va promit ca va voi tine la curent continuu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum