morocanosul Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 am o problema cu sifonul de la chiuveta,la imbinarea tubulaturii noi cu evacuarea(veche) am incercat sa o etansez cu silicon si nu prea da rezultate(chiuveta poate sa se miste,accidental,si sa nu reziste etansarea? Daca puteti sa-mi spuneti o solutie de lipire (la rece) care sa o fixeze definitiv! Denumire comerciala si un sfat cum sa procedez sa aiba maxim de efect! Multumesc anticipat! Link spre comentariu
asyx Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 poti sa faci o poza sa vedem cum este?si materialele din care sunt cele doua tevi? Link spre comentariu
morocanosul Postat Iunie 24, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2012 Din pacate nu e la domiciliul meu dar pot sa va spun ca evacuarea este din pvc-ul este negru din materialele anilor 65 iar tubulatura noua este alba din materialele actuale,Mentionez ca tubul nou intra in cel vechi pe o distanta de 30-35 mm,diferenta de diametre aprox,2-3mm(cel nou mai mic) iar ansamblarea este pe orizontala. Link spre comentariu
pisic Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Daca crezi ca se misca .... tub flexibil , coliere ...... icon_jook Link spre comentariu
morocanosul Postat Iunie 24, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2012 nu poate fi strins cu colier pt ca au 2mm grosimea peretelui tubulaturii. Link spre comentariu
pisic Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Cel mai bine ar fii sa mergi la un magazin de instalatii sanitare , poate au ei ceva . Poate exista tub termocontractibil de grosimea aia specializat sau altceva . Link spre comentariu
asyx Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 trebuie reincalzit tubul vechi cu flacara si adus la un diametru mai mic sau ,incearca cu o camera de bicicleta pe care o tragi pe tubul alb.o sa faca o etansare buna.siliconul nu prinde pe plasticul alb de la scurgere Link spre comentariu
briobit Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 eu am mai folosit pe la scurgeri un fel de mastic ( ceva negru ca smoala ) de il folosesc astia la termopane intre geamuri dupa 24 de ore se intareste dar ramane elastic Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Cu poxilina ai incercat? Link spre comentariu
petru_f Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Exista CODEX pentru PVC ,Curata bine tevile cu smingler la inbinare. Link spre comentariu
blazeu Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 Pen'ca si eu ma mai "distrez" cu instalatiile:Instalatorii utilizau niste REDUCTII la schimbarea diametrului tevii (32 in 40 sau 40 in 50), nicidecum simpla introducere a tevii mai subtiri in cea mai groasa. Aceasta "solutie" nu asigura etansarea si aveti degajare de "parfum" de canal sau chiar scurgeri daca imbinarea e aproape de orizontala. Va recomand calduros utilizarea susnumitei reductii. Daca insa cautati totusi alta solutie: 1 Poxilina (si epoxidicele in general) merg NUMAI pe materiale dure (metal).2 Mastic negru am vazut prin magazinele gen praktiker (baumax, mr brico si or fi si altele) la tub, parca era inscriptionat Tytan (mastic cauciucat). Nu incercati ceva bituminos (era utilizat la scurgerile de fonta pentru imbibat un fel de calti cu care se etansau mufele), ca poate curge la cald.3 Pentru aderenta trebuie foarte bine curatat, smirghelul e pentru asperizat pentru aderenta, degresare finala cu diluant sau benzina (PVC-ul nu se inmoaie cu de-astea, doar dizolva urmele de grasime). Puteti incerca sa aplicati un adeziv pentru PVC (pe baza de cloroform), insa imbibat in material textil, deoarece aveti spatiu prea mare pentru lipire directa; dezavantajul e ca se va usca greu (in cateva zile) si va pute urat. Merita numai daca tubul alb e PVC, daca e ABS nu se va lipi.4 Solutia propusa cu flexibil inseamna sa puneti o bucata de furtun peste imbinare si sa o strangeti cu cate un colier pe fiecare teava (problema e ca pe teava subtire va face niscai cute!Problema e ca actualmente PVC-ul e destul de rar, se foloseste polipropilena (tuburile gri de canalizare casnica) si uneori ABS (polistiren) la sifoane si teava de plecare din sifon - acelea albe, si acestea nu se lipesc (usor) de vechiul PVC. La acestea se practica etansarea cu garnitura de cauciuc...Spor la lucru! Link spre comentariu
morocanosul Postat Iulie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2012 Multumesc tuturor pt. idei! Deocamdata am gasit prin casa un tub de silicon si dupa curatarea suprafetelor am aplicat materialul.Fiind elastic(dupa 24 H)etanseaza perfect si permite un grad mic de flexibilitate.Deocamdata sunt multumit,daca nu tine am sa iau pe rand ideile voastre! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum