Vizitator cloud Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Am un proiect putin ciudat. Vreau sa atasez un motor pas cu pas unei camere de filmat pe 16 mm cu arc mecanic. Practic as vrea sa scot arcul din camera si sa-l inlocuiesc cu motorul, modulul de control ar trebui sa mai primeasca un semnal de control de la un senzor montat pe unul din mecanismele camerei astfel incat, rotatia motorului sa se reguleze constant in functie de el, practic, un fel de feedback. Am gasit schema unui modul de control http://www.ppic.go.ro/mppro.htm. Problema mea e, cum modific modulul de control astfel incat sa creasca si sa scada viteza, in functie de viteza mecanismelor. Daca are cineva vre-o idee de unde sa incep, mentionez ca am facut un an de electronica si am cunostinde vagi, probabil am sa cer ajutorul cuiva din Cluj sa ma ajute, dar vreau sa stiu daca e posibil si realizabil. Link spre comentariu
10vid Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Motorul pas cu pas nu mi se pare potrivit pentru aplicatia aceasta. E prea rigid, s-ar putea sa rupa filmul, daca e prea avansat, sau sa nu traga deloc, daca e prea in urma. Sau sa induca trepidatii. Tot va trebui sa pui un element tampon din arc ca sa traga uniform.Pentru a simula un arc, un motor normal, alimentat dintr-o sursa de curent constant pentru a-i da aceeasi forta de tragere la orice viteza, mi se pare mai adecvat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum