Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator conectat la boxe

Vizitator vlad91

Postări Recomandate

Vizitator vlad91

Am un amplificator la care am conectat 2 boxe totul bine si frumos pana intr-o zi cand i-am dat blana si s-au ars 2 iesiri.Am conectat la celelalte 2 si a mers perfect pana tot asa am ascultat mai tare si acum se aude un bazait foarte urat(doar cand ascult o melodie,cand sta fara sa ascult nimic nu se aude ) chiar si la nivelul minim are cineva idee ce se intampla?multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator vlad91

e o statie veche Taike KB9902A.........daca o las cateva minute se mai aude cat de cat apoi daca cresc volumul iar bazait mai degraba un fel de bruiaj care daca apoi dau la minim se chinuie sa se mai auda ceva in boxe

Link spre comentariu

@raileanu florin nu prea are treaba vatajul boxelor conectate la amplificator cat poriveste siguranta sa, ci mai degraba impedanta lor este cea cre influenteaza direct buna functionare a amplificatorului, adica dac acesta este dimensionat pentru sarcini de minim 8 Ohm si tu pui boxe de 4 Ohm nimeni nu-ti poate garanta ca amplificatorul nu se va defecta in timp.

In situatia de fata raspunsul pare a fi evident, s-au fortat limitele acestui amplificator ( slab ce-i drept ) si acesta a cedat, solutia este desfacerea lui si analizarea circuitelor interne, daca este pe tranzistori ( desi ma cam indoiesc la puterea aia ) atunci se vor masura finalii, daca este pe CI-uri atunci acestea trebuiesc inlocuite si pe viitor evitata fotarea sa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări