Vizitator catalinirimia Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Salut. Am nevoie de un transformator pentru Denon pma-280 si nu stiu de care sa cer cand merg la magazin. Nu stiu ce caracteristici ar trebui sa aiba acel transformator. Am incercat sa ma uit pe cel original al amplifului care e ars dar nu scrie decat urmatoarele: 2335912007 PMA-280E2 (7 182 TK). Avand in vedere ca astea sunt toate informatiile pe care le-am putut obtine nu am cum sa stiu ce trasnformator sa cumpar ca sa repar ampliful. Daca ajuta cu ceva transformatorul original este un transformator normal patrat cu prindere in suruburi,doua cabluri intrare (alb,galben) si 3 iesire (unul negru, doua rosii) mai jos este un link cu manualul tehnic al amplifului daca va ajuta. http://www.site cu continut explicit.ro/4088994.8 Link spre comentariu
AlpHso Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Ai nevoie de un transformator de 2x30V, minim 4 A. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Nici asa nu-i tocmai recomandat, tensiunile sunt in continuare mari 2X30Vca<=>+/40Vcc ceea ce forteaza limita tranzistorilor pentru o singura pereche in 4 Ohm, iar curentul ii prea mic pentru aceste tensiuni, +/-40Vcc sugereaza o putere aproximativa de 180W/4 Ohm, si la o tensiune pe sarcina de aproximativ 26-27Vef un curent de peste 6A, pentru un singur modul, dublu la varianta stereo.Manualul specifica o putere relativa pe un canal de 70W pentru sarcinile de 4 Ohm, asta sugereaza o sursa de aproximativ 100-110W pentru fiecare canal; 70W/4 Ohm inseamna o tensiune pe sarcina de aproximativ 17Vef, si deci niste tensiuni de alimentare de aproximativ +/-25Vcc; asadar as sugera un transformator de 2X18-2X20Vca la 6A. Link spre comentariu
AlpHso Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Insist cu 2x30V, (+- 42V). Cine nu ma crede sa se uite pe schema aplificatorului( sunt date tensiunile de alimentare). Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 30Vca<=>40Vcc, nu 42, tre sa tii cont de caderea de tensiune pe puntea redresoare. In alta ordine de idei hai sa o luam putin altfel, tu ai alimenta un amplificator realizat doar cu o pereche de finali cu Vce-80V; Ic-6A, in sarcina de 4 Ohm cu +/-42Vcc? Link spre comentariu
indy666 Postat Iunie 23, 2012 Partajează Postat Iunie 23, 2012 Alimentati cu maxim +-30Vcc si o sa va bucurati mult si bine de el. Link spre comentariu
Vizitator catalinirimia Postat Iunie 23, 2012 Partajează Postat Iunie 23, 2012 Deci am gasit un traf cu 2 iesiri: prima 20V 6A si a doua: 18V 9A. Il pot folosi? Link spre comentariu
indy666 Postat Iunie 23, 2012 Partajează Postat Iunie 23, 2012 Nu prea...decat daca il rebobinati. Link spre comentariu
Vizitator catalinirimia Postat Iunie 23, 2012 Partajează Postat Iunie 23, 2012 pai din cate spune marian mai sus cam asta ar trebui..20V 6A nu? Link spre comentariu
mircea888 Postat Iunie 23, 2012 Partajează Postat Iunie 23, 2012 catalinirimia La transformatorul original ce anume e ars? e intrerupt primarul? daca da atunci verificati siguranta termica serie cu primarul, de obicei asta e problema. cere ceva de 2x95Vac si 3A 300W cred ca este de ajuns.Cel mai mult imi place cum e calculata puterea: 190V*3A=300W Bafta ! Link spre comentariu
indy666 Postat Iunie 23, 2012 Partajează Postat Iunie 23, 2012 Trebuie 2 infasurari de 20Vac!Aceste 2 infasurari se inseriaza, in punctul comun se obtine acel fir negru de care ziceati, cele 2 capete ramase libere sunt cele 2 fire rosii.Tind sa cred ca locul acestui subiect nu este aici!! Despre alimentatoare se discuta in alta parte. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 23, 2012 Partajează Postat Iunie 23, 2012 Trebuiesc 2 iesiri simetrice, de aceea trebuie rebobinat, sau luat un alt traf de 2X20Vca/6A.PS: Ai putea scapa ieftin cu varianta lui @mircea calin, merita verificat. Link spre comentariu
AlpHso Postat Iunie 23, 2012 Partajează Postat Iunie 23, 2012 Extras din manual service original... In rest, NO COMENT! Link spre comentariu
indy666 Postat Iunie 23, 2012 Partajează Postat Iunie 23, 2012 Intradevar +-42Vcc. Atunci amplif a fost gandit pentru minim 8 ohm si debiteaza o putere de 70-80W/8 ohm. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 23, 2012 Partajează Postat Iunie 23, 2012 @indy666 stiam de tensiunile alea insa tot acelasi manual specifica si sarcini de 4 Ohm pentru amplificator pentru aproximativ 70W ori configuratia din schema data nu permite in regim de siguranta rularea amplificatorului pe sarcini de 4 Ohm la +/-42Vcc avand in vedere finalii slabi si doar 1 singura pereche, eu unul nu l-as alimenta nici pentru sarcini de 8 Ohm cu tensiunile alea, pe de alta parte avand in vedere faptul ca proprietarul nu este tocmai avansat nimic nu garanteaza faptul ca el va folosi doar sarcini de 8 Ohm, mai ales stiind ca daca pune dif de 4 obtine putere mai mare si se intampla ca amplificatorul in nici un caz nu va rezista, de aceea tensiunile sugerate de mine s-au vrut a fi intr-o marja de siguranta pentru protectia amplificatorului, pana la urma proprietarul decinde, ori vrea putere putin mai mare si alimenteaza la +/-40Vcc stiind ca forteaza limitele finalilor, ori alimenteaza la maxim +/-30 si va sti ca amplificatorul este in siguranta acceptand o putere putin redusa, alegerea ii apartine, cert este ca nu trebuie sa te iei intotdeauna dupa hartie, tre sa te mai folosesti si de propriile cunostinte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum