Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

contact carbonizat la presostat hidrofor

Vizitator uvutzu

Postări Recomandate

Vizitator uvutzu

Salutare,De cateva ore au inceput figurile: presostatul ramanea blocat, motorul baga nonstop. Am desfacut carcasa presostatului si sub ea a fost un contact imperfect care a carbonizat situatia. Solutia mea temporara a fost sa cuplez pe direct contactul topit, iar cand presiunea cere, presostatul cupleaza si celalalt contact, actionand deci motorul-pompa.Acum va intreb pe voi ce riscuri implica faptul ca am legat pe direct unul din contactele presostatului.Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristi_ozana

1

• C.D.

1

• stefan94stefan

1

• andreivlad1999

1

Top autori în acest subiect

• 4 săptămâni mai târziu...

Cel mai bine ar fi sa inlocuiti presostatul cu totul.Exista riscul topirii si sudarii contactului ramas bun, si an acest caz o crestere necontrolata a presiunii, si poate chiar o explozie.

Link spre comentariu

Un presostat de calitate buna este cam 10 Euro(TVA inclus). Inlocuieste-l pe cel defect si te protejezi de anumite potentiale defectiuni ale motorului etc. Asigura-te ca legaturile vor fi ferme la noul presostat, masoara curentul consumat de motor si compara-l cu ce scrie pe eticheta lui(trebuie sa fie mai mic), masoara tensiune de alimentare direct pe bornele presostatului cu motorul functionand si cu cat mai multi robineti deschisi, monteaza-ti o protectie diferentiala de 30mA pe circuitul din care alimentezi hidroforul, asigura-te ca ai o impamantare buna. De preferat ar fi ca tensiunea de alimentare sa nu scada cu mai mult de 10% sub valoarea normala de 230V. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări