Vizitator uvutzu Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Salutare,De cateva ore au inceput figurile: presostatul ramanea blocat, motorul baga nonstop. Am desfacut carcasa presostatului si sub ea a fost un contact imperfect care a carbonizat situatia. Solutia mea temporara a fost sa cuplez pe direct contactul topit, iar cand presiunea cere, presostatul cupleaza si celalalt contact, actionand deci motorul-pompa.Acum va intreb pe voi ce riscuri implica faptul ca am legat pe direct unul din contactele presostatului.Multumesc! Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Puteti monta un contactor care sa fie comandat de acel releu care mai este funtional al termostatului, in sensul ca asa veti proteja releul. Link spre comentariu
C.D. Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 Cel mai bine ar fi sa inlocuiti presostatul cu totul.Exista riscul topirii si sudarii contactului ramas bun, si an acest caz o crestere necontrolata a presiunii, si poate chiar o explozie. Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 Ca idee un presostat in Bucuresti costa in jur de 50-60 lei ! Tocmai am cumparat si eu unul saptamana trecuta ! Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 Un presostat de calitate buna este cam 10 Euro(TVA inclus). Inlocuieste-l pe cel defect si te protejezi de anumite potentiale defectiuni ale motorului etc. Asigura-te ca legaturile vor fi ferme la noul presostat, masoara curentul consumat de motor si compara-l cu ce scrie pe eticheta lui(trebuie sa fie mai mic), masoara tensiune de alimentare direct pe bornele presostatului cu motorul functionand si cu cat mai multi robineti deschisi, monteaza-ti o protectie diferentiala de 30mA pe circuitul din care alimentezi hidroforul, asigura-te ca ai o impamantare buna. De preferat ar fi ca tensiunea de alimentare sa nu scada cu mai mult de 10% sub valoarea normala de 230V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum