Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un amplificator audio HI-FI cu 4x(2sc5200,2sa1943)

Vizitator ZeusFlo

Postări Recomandate

Vizitator ZeusFlo

Salut sunt la inceput si rog sa trimiteti o schema sau sa-mi dati sfaturi cum sa fac un amplicator stereo cu acesti tranzistori , am un tranformator imens +-100v ,+-50v.rog seriozitateVa multumesc :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

3

• zal

1

• wally_gatter

1

Top autori în acest subiect

wally_gatter

+/-100V dupa redresare si filtrare? daca ai 100Vac vei avea 2x140V DC , tensiune monstru total nerecomandabila.. 120% ca nu ai reusi sa faci un amplificator functional la tensiunea aia .. vinde-l (traful) si ia-ti ceva de 40Vac sa obtii un 100-120W in 8 ohmi , mai mult decat suficienti pentru inceput (daca ai boxe bune e mai mult decat suficient) :da

Link spre comentariu
Vizitator ZeusFlo

Salut Da sunt la inceput dar cunosc tot "basic-ul" in electronica de la masurare pana in practica si montarea pieselor in still clasic cred ca asa incep toti :)), deci ce ma interezeseaza pe mine e cum sa modific un kitt cu acesti finali (4x2sc5200\2sa1943) l-am alimntat prima data la 2x25vca ca atat scria in cartea tehnica a lui si parca nu scotea mai mult de 50w pe un canal, am vazut datasheet-ul acestor finali si cred ca duc mai mult...alimetati la o sursa mai mare.Ce va cer eu e sa imi trimiteti s schema eletrica incepand de la preamplificator pana in final, cum ar trebuii sa fac sa debiteze macar 150w pe un canal... Va multumesc :)

Link spre comentariu

Nu poti pune o poza cu acest kit de care vorbesti?2X25Vca<=>+/-33Vcc ceea ce sugereaza o putere de aproximativ 100-120W pentru 4 Ohm si 60W pentru sarcini de 8 Ohm, daca insa spui ca puterea obtinuta ti s-a parut mica atunci este posibil ca si anume curentul sa fi fost prea mic ( prea putini A ).

Link spre comentariu
Vizitator ZeusFlo

Da intradevar transformatorul nu scotea pe secundar mai mult de 5 amperi...deci unul mai grosolan in lita imi trebuie...mersi mult :rade: asa este la inceput te documentezi,deci cati amperi imi trebuie?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări