Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema comanda motor asincron monofazat

srdjan

Postări Recomandate

Doresc o parere si comentarii vis-a-vis de urmatoarea schema.Motorul este de 400W.tranzistorul nemarcat este un IRG4PC50KD dar se poate schimba cu altceva.eventual imi puteti spune un program care are model de motor asincron monofazat?se doreste variatia turatiei motorului pe o plaja cat mai larga fara al expune la riscuri inutile.Va multumesc!PS. Nu-mi apartine schema

post-16618-139829453558_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• srdjan

2

• miron1947

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Motorul asincron nu functioneaza in CC, in schema este un motor cu perii.Reglarea turatiei unui motor asincron in plaje larga presupune variatia frecventei, sau prin variatia numarului de poli, doar prin reglaj de curent se poate obtine marirea coeficientului de "alunecare", ceea ce reprezinta o plaje de cca.5% din turatia nominala..

Link spre comentariu

multumesc de interventie. exact asta vedeam si eu in schema, o marime tranzitorie dar motorul ar fi supus tot timpul unei componente continue fapt ce ar termina repede bobina principala. totusi schema a fost facuta de cineva care se pricepe pentru cineva care nu se pricepe iar eu trebuia sa o realizez fizic si am refuzat, moment in care am simtit ca mi se contesta amabilitatea si simteam nevoia unei confirmari de la altcineva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări