Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PLC - Simatic Step 7

catalin004

Postări Recomandate

gata....m-am uitat la versiuni si sunt aceleasi pentru program si winCC, adica toate au versiunea 6.0doar simaticnet difera dar vred ca acesta nu are treaba....in schimb, mam uitat la detalii dupa ce i-am dat chek si scrie ca cea de la user archive este corupta...posibil aca aceasta sa fie defecta?ce face user archive?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 269
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

152

• Elef

44

• eugeniusro

43

• dekor

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

gata....m-am uitat la versiuni si sunt aceleasi pentru program si winCC, adica toate au versiunea 6.0

Atunci cel putin e totul ok.

doar simaticnet difera dar vred ca acesta nu are treaba....

Nu are treaba cu licenta de WinCC.

in schimb, mam uitat la detalii dupa ce i-am dat chek si scrie ca cea de la user archive este corupta...posibil aca aceasta sa fie defecta?

Asa se pare.

ce face user archive?

User Achive permite creare unor tabele de catre utilizator in baza de date folosita de Wincc(la 6. e MSSQL) si folosirea acestora pt stocarea unor informatii..

O aplicatie posibila : retetele.

din a doua poza reiese nr de taguri?

adica 128?

Da, in paranteza este specificat numarul de tag-uri.

Link spre comentariu

multumesc frumos....pe acest calculator se monitorizeaza consumurile de energie ale statiei...Sa incerc sa o bag pe un stick, licenta de user archives? si sa o recopiez iar pe partitie?ma gandesc ca poate s-a oprit brusc PC-ul si nu o mai vede

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Debit de gaz....si o gramada de traductori, presiuni, temperaturi....da vreau si partea a 2astima si multumesc

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

A fost cineva de aici care m-a ajutat cu o licenta pentru WinCC....problema este ca am pierdut-o....daca ma mai poate ajuta ii multumesc mult..am dowloadat flexible 2008si vreau sa lucrez u pic u el pana ma obisnuiesc cu el....

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Profibusul e un protocol de comunicatie destul de sufos care foloseste ca suport fizic RS485 sau Industrial Ethernet.CP342-5 are implementat in el (ai putea zice hardware) toata partea de Profibus si il poti folsi doar pt comunicatie folosind acest protocol.CP340 e un procesor care vine in mai multe variante functie de ce interfata (RS232C, 20mA,RS485) si iti permite sa te conectzi la echipamente care au interfata RS232 de exemplu - mai trebuie vazuta partea de protocol dar deobicei sunt chestii destul de simple.

Link spre comentariu

Partea cu CP340 am inteles-o...la capatul celalalt al acestuia , prin RS232 am un aparat care citeste 3 presiuni....deci face legatura cu acesta...totusi....CP342-5 este scos din circuit....adica are doar alimentarea cuplata si este in regim de stop...nu inteleg ce ar face la profibus....el a fost legat si cica s-ar fi ars si s-a facut o modificare....ce anume leaga?

Link spre comentariu

Ce lega e poti vedea doar din schemele electrice.CP342-5 este folosit pt comunicatie pe Porfibus cu dispozitive care au aceasta interfata - incepand de la alte CP-uri Profibus, CPU-uri, periferie distribuita.....De ex ai un CPU care nu are interfata Pofibus DP si vrei sa comnazi un convertizor pe Profibus.Pui un CP342-5 il configurezi ca DP Master si te legi la convertizor

Link spre comentariu

Deci am inteles....diferenta dintre 340 si 342 este ca au comuniatii diferite....sa zicem mufe diferite..in rest fac cam acelasi lucru...am vazut ca 342 poate fi echipat si cu fibra optica in loc de profibus....Multumesc pentru raspunsuri....o sa mai am nelamuriri oricum....chestia cu Master si Slave u prea o pricep...cand trebuie sa fie master.cand slave....

Link spre comentariu

Ce lega e poti vedea doar din schemele electrice.CP342-5 este folosit pt comunicatie pe Porfibus cu dispozitive care au aceasta interfata - incepand de la alte CP-uri Profibus, CPU-uri, periferie distribuita.....De ex ai un CPU care nu are interfata Pofibus DP si vrei sa comnazi un convertizor pe Profibus.Pui un CP342-5 il configurezi ca DP Master si te legi la convertizor

Procesorul meu este CPU317-2DP...posibil sa-l fi legat de el?ma refer la aparatul comandat....In schema care nu este foarte explicita, imi arata ca CP342-5 se duce la PC (calculator cred) si scrie HMI pe legatura
Link spre comentariu

Pai daca e in acelasi rack cu CPU-ul teoretic ar trebui sa fie legat la el dar nu prin Profibus ci prin backplane.Dnn ceea ce ai spus acolo CP-ul a fost pus pt a asigura legatura cu HMI-ul - in cazul asta pare sa fie un calculator .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări