mecaboy Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 Catalin, tu vrei sa-i faci program si nu stii? Ce vrei mai exact sa faca PLC-ul? Link spre comentariu
catalin004 Postat Iulie 22, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2012 nu vreau sa fac program...sau poate sa invat si asta...eu am unde lucrez asa ceva...si unu nu mai ia o comanda...si trebuie sai citesc programul ca sa vad daca pot sa o mentin activa de acolo.... Link spre comentariu
maftei Postat August 5, 2012 Partajează Postat August 5, 2012 salut.Iti trebuie un TS adapter-intefata intre pc si plc,dupa mine cel mai simplu mod de a te conectala plc.mai sunt si altele.Dar ce faci daca este parolat?cu stima Link spre comentariu
catalin004 Postat August 6, 2012 Autor Partajează Postat August 6, 2012 nu stiu daca este parolat............... Link spre comentariu
Elef Postat August 6, 2012 Partajează Postat August 6, 2012 bun...pana aici m-am mai lamurit....cablul este violet (rosiatic)....eu am intrat aici si am putut vizualiza intrarile si iesirile...si cineva chiar a putut modifica o iesire prin profibus...deci inteleg ca fara mpi nu pot face nimicDaca profibus-ul este folosit pentru HMI atunci poti sa il folosesti si citire/modificare program PLC.Daca ai calculator pentru monitorizare , atunci ai putea instala un S7 pe el - modifici access point-ul catre adaptorul profibus din calculator(ma refer daca e un adaptor Siemens la restul nu stiu).P.S. Profibusul nu poate fi folosit pentru functiile de programare/debug doar daca nu a fost configurat.P.S2. S-ar putea ca la primul model din seria 315-2DP sa nu mearga functiile de programare/debug pe Profibus - da' nu-s sigur.Pe cele cu MMC mergeau fara probleme. Link spre comentariu
maftei Postat August 6, 2012 Partajează Postat August 6, 2012 salut.Daca vrei un ts adaper iti vind eu unul.Am doua.electricianu Link spre comentariu
catalin004 Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Doresc sa cumpar o interfata MPI noua pentru s7-300, si un cd licentiat cu simatic step 7....rog ajutor de unde pot cumpara si niste date concrete despre aceasta interfata...rog cat mai repede...stima Link spre comentariu
deejay2k1 Postat Septembrie 23, 2012 Partajează Postat Septembrie 23, 2012 pinout-ul mpi il ai in link http://www.plctalk.net/qanda/uploads/MPI_conn.jpg practic ai nevoie de un convertot RS485-RS232, de preferinta izolat galvanic. in control panel-ul windows-ului setezi pg-pc interface ca seriala pe com-ul unde legi convertorul ... step7 - upload ... Link spre comentariu
deejay2k1 Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 din pacate am vb prea devreme... legatura este RS485, insa step7 nu accepta comunicatia, testat vineri Link spre comentariu
Vizitator sorin2005 Postat Octombrie 9, 2012 Partajează Postat Octombrie 9, 2012 din pacate am vb prea devreme... legatura este RS485, insa step7 nu accepta comunicatia, testat vineriNu este RS485. Step 7 nu intelege comunicatia@catalin, inainte de a da bani buni pe soft si adaptor, iti recomand sa faci un curs si apoi decizi. Am vazut dupa schema ca lucrezi in Metalurgie iar automatizarea complexa. Trebuie sa cunosti bine ce faci inainte de a forta un output. Link spre comentariu
catalin004 Postat Octombrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2012 si unde pot face un curs.....sincer chiar mi-as dori sa fac asa ceva....stima Link spre comentariu
Vizitator sorin2005 Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Cauta pe net. Fugitiv cica IPROLAM S.A. ofere un fel de cursuri in Romania. Mai sigur sa le trimiti un email. Daca ai putere de convingere la sefi si stii engleza bine cauta SITRAIN, dar sunt destul de scumpi si nu cred ca renteaza sa le platesti tu. Link spre comentariu
catalin004 Postat Octombrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2012 o sa incerc......engleza binisor....mi-am luat acum niste carti despre automate programabile.....e f complexa instalatia si nu etse singura...multumesc pentru sugestii Link spre comentariu
catalin004 Postat Octombrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Tocmai am procurat un adaptor MPI de la siemens....problema este ca intre el si procesorul pe care vreau sa intru nu au aceeasi serie ...ma refer la 6ES7..........trebuie neaparat sa fie identica aceasta serie ca sa pot citi/modifica parametri?multumesc Link spre comentariu
Elef Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Adaptorul MPI se poate folosi pt toata familia de CPU S7 de la Siemens.Nu prea pricep parte cu codul: te referi la primele 4 caratere 6es7 sau la intreg codul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum