Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PLC - Simatic Step 7

catalin004

Postări Recomandate

Deci ce am eu acolo e Ethernet, MPI si Profibus....Dvs, va referiti ca Profinetul este asemenea Profibus, adica mai multe aparate, conecate intre ele, doar ca mufa lor o sa fie gen ethernet(automat cu alte prtocoale)?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 269
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

152

• Elef

44

• eugeniusro

43

• dekor

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Profinet-ul este asemenea PROFIBUS DP. Adica permite lucrul cu periferia descentalizata(distribuita).Profinet-ul are ca suport fizic Ethernet-ul, foloseste TPC/IP(adresearea se face tot pe baza de MAC si IP) dar are in plus niste chestii care ii permit o comunicatie in timp real.

Link spre comentariu

bun...incerc sa gasesc un exemplu pe google...... :jytuiyugata am vazut cum sta treaba, am gasit niste tutoriale de la siemens...dpdv electric este identic Ethernet, dpdv al comunicatiei face similar ce face Profibus-ul dar este mult mai complexa.....

Link spre comentariu

MPI si Profibus-ul pe RS485 folosesc aceleasi tipuri de mufa, conectori si cabluri - daca te vei uita la conectorii pe la un CPU 31x-2 DP , vei observa ca sunt la fel .Sunt CPU care au mufa comuna pt MPI si DP - 315-2 PN/DP este un exemplu , are un DB9 care este comun pt MPI si DP.Interfata respectiva se configurarea si functioneaza ori ca MPI ori ca DP (ambele simultan nu se poate).Dpdv electric MPI si profibus sunt la fel.Dpdv al protocolului sunt diferite.Nu poti avea pe acelasi cablu si device-uri MPI si PROFIBUS.

Considerand ca ambele mufe lucreaza pe Profibus (cea de profibus pe profibus, iar cea de MPI tot ca profibus), procesorul poate creea 2 retele profi?
Link spre comentariu

De exemplu pt 315-2 DP:CPU-ul se poate conecta prin intemrediul interfetei integrate la o retea Profibus DP.Daca se mai vrea conectarea la alte retele Profibus atunci trebuiesc montate CP 342 cate un CP pt fiecare retea.Daca in schimb ai un CP319-3 PN/DP atunci te poti conecta la 2 retele profibus DP prin intermediul interfetelor integrate fiindca procesorul are 2 interfete Profibus DP(una e defapt MPI/DP dar presupunem ca a fost configurata ca Profibus DP)

Link spre comentariu

De exemplu pt 315-2 DP:CPU-ul se poate conecta prin intemrediul interfetei integrate la o retea Profibus DP.Daca se mai vrea conectarea la alte retele Profibus atunci trebuiesc montate CP 342 cate un CP pt fiecare retea.Daca in schimb ai un CP319-3 PN/DP atunci te poti conecta la 2 retele profibus DP prin intermediul interfetelor integrate fiindca procesorul are 2 interfete Profibus DP(una e defapt MPI/DP dar presupunem ca a fost configurata ca Profibus DP)

Dar am vazut ca si la 317-2DP, langa mufa de MPI scrie MPI/DP...acesta ar putea face 2 retele profibus daca ete configurat MPI-ul ca PRofibus?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări