Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PLC - Simatic Step 7

catalin004

Postări Recomandate

• Răspunsuri 269
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

152

• Elef

44

• eugeniusro

43

• dekor

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pare sa fie o derivatie.Oricum nu ar trebui sa fie 2 mufe suprapuse.Dar daca cablul de la a doua mufa este scurt poate functiona si in felul asta .Uitati aici ceva....nu inteleg ce ati spus in legatura cu cablul......"

post-67952-139829684905_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am vazut ca este dedicata programarii pe profibus si a verificarii reletei....dar nu merge legati alti slave pe ea....Cum se face legarea intre 2- sau mai multe procesoare?de exemplu 315 si 313?tot prin profibus?sau prin MPI?

Link spre comentariu

MPI si Profibus-ul pe RS485 folosesc aceleasi tipuri de mufa, conectori si cabluri - daca te vei uita la conectorii pe la un CPU 31x-2 DP , vei observa ca sunt la fel .Sunt CPU care au mufa comuna pt MPI si DP - 315-2 PN/DP este un exemplu , are un DB9 care este comun pt MPI si DP.Interfata respectiva se configurarea si functioneaza ori ca MPI ori ca DP (ambele simultan nu se poate).Dpdv electric MPI si profibus sunt la fel.Dpdv al protocolului sunt diferite.Nu poti avea pe acelasi cablu si device-uri MPI si PROFIBUS.

Link spre comentariu

Adica daca bag intefata MPI la Profibus merge sa citesc i sa scriu procesorul?sau va referiti ca reteasi daca fac o retea MPI pot fac acelasi lucru cu switchul de pe mufa?adica on doar pe capete?

Link spre comentariu

MPI si PROFIBUS au protocoalele de comunicatie diferite chiar daca electric sunt la fel, si asta le face incompatibile dpdv al comuniacatieiMPI este folosit in principal la programarea CPU-urilor - cand CPU-ul e nou venit din fabrica , singura interfata usor accesibila este MPI.Merge folosita si pt comunicatie CPU-CPU sau CPU-HMI.PROFIBUS este o interfata mai pretentioasa care iti permite mult mai multe lucruri , dar inainte de a fi folosita trebuie configurata. DP vine de la Profibus DP care este un subset al PROFIBUS pt comunicatie cu periferia distribuita (ET200,convertizoare, encodere ....).Interfata de profibus de pe CPU functioneaza ca DP Master sau ca DP Slave.Daca vrei No DP atunci iti trebuie un CP - se foloseste pt transmisie de date intre PLC-uri de exemplu(volume mari de date).Pt anumite CPU-uri - CPU 31x-2 PN/DP - datorita faptului ca CPU-ul are mufa de PROFINET nu au avut loc sa puna 2 mufe una pt PROFIBUS si una pt MPI si atunci au pus una singura care se poate configura ori ca MPI(asa vine din fabrica) ori ca PROFIBUS DP, dupa configurare.Daca adaptorul cu care vrei sa te legi la CPU e configurat ca MPI te legi la reteaua (interfata ) MPI.Daca e configurat ca Profibus atunci te legi la reteaua PROFIBUS.

Link spre comentariu

Am observat ca la mine in proiect (ethernetul industrial) face legatura doar intre Masteri....si prin switch cu HMI-urile...5 la numar...Am cautat pe google mufe profinet sau cabluri si nu prea am dat de cine stie ce....

post-67952-139829685551_thumb.jpg

Link spre comentariu

Deci cum Profibus are DP/PA/FMS, aici Profinet are Ethernet si TPC bazate pe IP......am inteles....Banuiesc rata de transfer la profinet se mai mare si de aceea s-a montat intre Mastere....Prin ethernet zicea dl.eugeniusro ca se pot face modifiari in program...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări