Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PLC - Simatic Step 7

catalin004

Postări Recomandate

• Răspunsuri 269
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

152

• Elef

44

• eugeniusro

43

• dekor

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am facut un upload de statie...am vazut cum apar blocurile, fara coentarii, fara alte sugestii....nici nu stii care cum de unde este....acum intrebarea mea este, daca am acest program uploadat, il salvez, apoi il rescriu , blocurile astea vor face exact ce faceau pana acum?

Link spre comentariu

Mda eu nu pot face asta din birou, trebuie sa ma duc cu laptopul la PLC si sa ma cuplez cu cablul MPI la PLC, e alt sistem la mine, acum ma cuplez de la distanta pe serverul de mentenanta cu remote desktop iar ala se cupleaza prin reteaua tehnica la PLC prin module 343-1, ca sa tragi afara blocurile din PLC se pare ca trebuie sa te cuplezi direct la el, nu mi-a trebuit sa fac asta pana acum si nu prea sunt la curent cu procedura :)

Link spre comentariu

ok...poate ne lamureste dl.dekor mai tarziu....vreau sa iau programul, sa il pun in paralel cu cel de pe CD, sa-i modific intrarea (am vazut ca logicele sunt identice), si apoi sa-l salvez inapoi...din ce am citit la siemens am vazut ca datele din card se sterg automat la o noua downloadare

Link spre comentariu

adica merge si prin ethernet? e super...au am uploadat mai devreme prin placa aceea de pe PCI prin profibus...dar nu stiu daca sa sterg statia veche din proiect sau nu.....sau sa fac un nou proiect si sa incarc din proecsor offff :sparge:

Link spre comentariu

Aveti dreptate....o sa mai sondez pe netul asta...sau poate ne mai spun altii...Acum am mai venit de acasa...o sa iau intreg programul, o sa modific in blocul respectiv(o sa neg bitul acela de vine de la wincc), apoi o sa downloadez in PLC doar blocul acela, nu intreg programul :))) :da

Link spre comentariu

Da merge si peste ethernet, trebuie slot 2 selectat, e randul meu sa iti multumesc, procedura asta nu o facusem, evident proiectul vine fara documentatie.

Dvs cand a-ti facut modificare banuiesc ca ati salvat tot blocul modificat, nu intreg programul...ma refer in PLC....?
Link spre comentariu

Rack reprezinta numarul rack-ului in care se afla cpu-ul sau interfata de comunicatie.In cazul S7-300 pot fi maxim 4 rack-uri - 1 principal si 3 extensii(nu le confundati cu periferia distribuita pe Profibus sau Profinet)In rack-ul principal se afla CPU-ul asa ca daca va conectati la CPU atunci rack este 0.CP-ul poate fi si in alt rack asa ca aici trebuie identifict rack-ul(deobieci e tot 0).Slot este pozitia modulului (CP sau CPU) in cadrul rack-ului.Ordinea pt rack-ul 0 este( asa cum apare ea in HW config):1.Sursa2.CPU3.Rezervat pt IM-urile cu care se face conexiunea la rack-urile de extensie(poate sa lipseasca)4-11.Module.Deci CPU-ul are rack=0, slot=2CP-ul poate avea slot de la 4 in sus depinzand de pozitia lui in rack.Programul cand este descarcat CPU ajunge fara lista de simboluri, comentarii, vat-uri iar de adresarea va fi absoluta.In momentul cand se incarca in PG programul din CPU acesta va apare intr-un mod mai neprietenos.Oricum programul se dezvolta in PG si se lucreaza pe varianta din PG , modificarile fiind descarcate in CPU.Nu trebuie sa incarci de fiecare data programul din CPU in PG.Ca sa vezi daca sunt diferente intre ceea ce se afla in CPU si PG folosesti "Compare Blocks" - cand nu esti sigur de varianta atunci e bine sa compari.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări