Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PLC - Simatic Step 7

catalin004

Postări Recomandate

Tabelul cu variabilele fortate se salveaza in memoria PLC, uneori ca sa scoti fortarile este nevoie de procedura de reset.http://www.automation.siemens.com/WW/forum/guests/PostShow.aspx?PageIndex=1&PostID=139432&Language=en

Am inteles....dar dvs cum incarcati programul ca sa-l salvati?ca sunt mai multe optiuni in meniu vad...upload to PG, retrieve from memory card etc.....
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 269
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

152

• Elef

44

• eugeniusro

43

• dekor

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tabelul cu variabilele fortate se salveaza in memoria PLC, uneori ca sa scoti fortarile este nevoie de procedura de reset.http://www.automation.siemens.com/WW/forum/guests/PostShow.aspx?PageIndex=1&PostID=139432&Language=en

Am inteles....dar dvs cum incarcati programul ca sa-l salvati?ca sunt mai multe optiuni in meniu vad...upload to PG, retrieve from memory card etc.....
Download simplu sau Ctrl+L
Link spre comentariu

Deci cu download descarcati in procesor.....si ca sa iau din procesor? Upload to PG?

Asa este, operatiunea nu este chiar simetrica, ca sa scoti softul din PLC este deja alta problema, se cheama reverse enginering, daca stiam cum se face asta acum nu mai stateam la discutie cu tine aici pe forum, eram deja in Malvine pe un yacht, scufundat intre cracii la o blonda :)
Link spre comentariu

Salut,"upload to PG"inseamna ca vei transfera din CPU in computer doar programul utilizator.Adica cel rezident in memoria de utilizator.Altfel spus, doar acele instructiuni pe care le-a scris cel care a decis ce secvente sa se execute cu acel PLC.Iti recomand sa faci upload de statie (station upload), nu doar de program, cand faci un back-up, pentru a beneficia si de alte avantaje.Spre exemplu: configuratia hardware definita de programator.Spor la studiu !dekor.

Link spre comentariu

Deci cu download descarcati in procesor.....si ca sa iau din procesor? Upload to PG?

Asa este, operatiunea nu este chiar simetrica, ca sa scoti softul din PLC este deja alta problema, se cheama reverse enginering, daca stiam cum se face asta acum nu mai stateam la discutie cu tine aici pe forum, eram deja in Malvine pe un yacht, scufundat intre cracii la o blonda :)
Poi ma gandeam eu.... :da Nu m-am exprimat eu bine....vroiam sa incarc programul statiei de pe card pe calculator...am vazut ca dekor a explicat treaba asta
Link spre comentariu

Salut am fost putin plecat.Cum spuneam este putin mai dificil sa tragi programul din PLC, tu de fapt cu download trimiti un cod masina in PLC, inapoi nu iti vine tot proiectul.Poti trage inapoi ceva informatii presupunand ca nu e protejat programul.

Link spre comentariu

Acum am inteles....bun...hai sa va explic ce am inteles eu pana acum....Deci bag cablul...programul din PLC il am pe CD....il deschid in Step7.....vreau sa forte o intrare...intru in Display Values si o declar, o scrie etc....ce fa de aici inainte?

Link spre comentariu

La o firma unde am lucrat inainte am avut problema asta, nu existau nicaieri softurile de pe PLC-uri, iar in PLC erau si protejate la scriere, trecusera pe acolo mai multi softisti si fiecare a incercat pe cat posibil sa se faca de neinlocuit, eu am apelat direct la producatorii utilajelor de unde cumparam periodic piese de schimb si am facut rost de softuri inclusiv upgradate. Acolo era vorba de masini unelte si multe softuri le aveam de la Fanuc.La firma actuala unde am mai multe linii de productie softul este personalizat ca sa spun asa si exista pe server un multiproiect, exista deasemenea si copii de siguranta, lucram doar cu doua firme, una se ocupa de cuptoare si cealalta de restul fluxurilor, deci este ceva mai multa ordine din punctul asta de vedere.Eu asa zic sa lucrezi, incarci programul de pe CD sau de unde il ai, si treci in monitorizare sa vezi ca lucreaza cu ce ai in PLC, apoi iti faci modificarile necesare (mare atentie cu fortarile, vezi sa nu ai oameni pe langa utilaje cand le faci), sa nu uiti dupa ce faci modificarile sa iti salvezi proiectul si pe laptop eventual copie de siguranta pe CD, si evident in PLC.

Link spre comentariu

firma care a lucrat e din Italia....iar cealalta s-a desfiintat :jytuiyu in schimb ne-au lasat programele pe CD, iar ceilalti care s-au destramat le-au lasat pe HDD, CDi eu am facut copie. pe cd...sincer de unde stiu daca este softul cel bun, intrucat eu am venit dupa 2 ani dupa ce s-au infiintat....2.in momentul in care downloadez, el u-mi va zice ca, cofigurarea este deja existenta?Stati linistit in privinta foetarilor, nu are ce sa se intample....Am vazut ca salvarea in PLC(downloadul) trebuie facut doar in stop? eu am mai multe cpu 313,315 317...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări