catalin004 Postat Iunie 21, 2012 Partajează Postat Iunie 21, 2012 Buna ziua....sper ca scriu la topicul unde trebuie...Am instalat pe calculator Siemens Simatic Step 7...la serviciu am cateva PLC de la siemens....si as dori sa le citesc continutul....procesorul are mufa RS232, iar la laptop am un adaptor cu care am mai scris cateva memorii pe programatoare pentru TV...pot folosi acest adaptor pentru citirea programului?multumesc mult Link spre comentariu
catalin004 Postat Iunie 25, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2012 nu ma poate ajuta nimeni cu citirea programului???? Link spre comentariu
Zerro Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Pai informatiile tale sunt insuficiente ... in afara de faptul ca e rubrica speciala pentru PLC_uri (automate programabile).Pune codul de la procesor, ala cu 6ES7 .........Din cate spui nu are decat mufa seriala (asta e comunicatie MPI) si ai nevoie de o interfata pentru a comunica cu procesorul respectiv, de citit e simplu dupa ce te conectezi cu el (dai un upload intr-un proiect gol - asta in cazul in care nu e parolat)Toate cele bune! Link spre comentariu
catalin004 Postat Iunie 26, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2012 Procesorul este Siemens S7-300, are si un card bagat in el...si are mai multe extensii....daca vreti maine pot reveni si cu poze...are mufa RS232, 2 bucati, iar pe extensii foloseste un simatic net...stima Link spre comentariu
catalin004 Postat Iunie 26, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2012 revin cu detalii.....cpu 315-2DP Link spre comentariu
Zerro Postat Iunie 26, 2012 Partajează Postat Iunie 26, 2012 Daca spui ca e 315-2DP atunci ai nevoie clar de interfata MPI ... chiar asa se cheama "interfata MPI" - pentru a scrie sau citi din automat.Si da ... acela este un card in tr-un format special pentru automatele siemens ... sa nu incerci sa-l citesti la PC ca-ti spune ca nu e formatat si te intreaba daca vrei sa-l formatezi ... si daca ii spui ca da s-a cam terminat treaba cu cardul pentru CPU315 ... sunt niste artificii sa revii la cardul siemens dar .....Ai 2 mufe seriale pentru ca una este MPI si una DP - profibus DP .... sper ca te-am lamurit cat de cat ... Link spre comentariu
catalin004 Postat Iunie 27, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2012 m-am lamurit in cazul cardului...cardul nu trenuie scos....intradevar are 2 mufe cum ati zis dvs., dar calculatorul cu care lucreaza instalatia are vreun adaptor incorporat?cum este legata unitatea mea?cum pot afla? Link spre comentariu
Zerro Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 Se poate comunica cu procesorul prin profibus (un cablu visiniu de cele mai multe ori - am mai vazut si verde), dar asta inseamna ca pe calculator sa ai o placa profibus - e o placa care are o mufa seriala ca mufa de iesire ... Cablul profibus are niste conectori seriali speciali (speciali pentru ca permit ca 2 cabluri sa intre in mufa, mai exact unul intra celalalt iese, iar pe langa asta mai au si un buton care activeaza un terminator)... este foarte important ca pe legatura de profibus (care este de tip inlantuit) capetele sa aibe pe mufele profibus activate butoanele de terminatori.Nu face confuzie intre interfata MPI pentru citire/scriere procesor si placa profibus. Pe PC-ul legat la CPU315 prin comunicatie profibus poti face un HMI unde poti vizualiza, monitoriza sau comanda diverse ... dar nu poti scrie/citi CPU pe aici.Pentru scriere/citire cpu ai nevoie de acea interfata MPI la acest model de procesor.Toate bune! Link spre comentariu
catalin004 Postat Iunie 28, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2012 bun...pana aici m-am mai lamurit....cablul este violet (rosiatic)....eu am intrat aici si am putut vizualiza intrarile si iesirile...si cineva chiar a putut modifica o iesire prin profibus...deci inteleg ca fara mpi nu pot face nimic.... Link spre comentariu
Zerro Postat Iunie 28, 2012 Partajează Postat Iunie 28, 2012 e o mare diferenta intre a modifica statusul unei iesiri (0 sau 1) si logica din interiorul automatului... Link spre comentariu
catalin004 Postat Iunie 28, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2012 cum pot modifica logica....vad ca se poate modifica si prin retea....cum schimb bitul de iesire? Link spre comentariu
Zerro Postat Iunie 28, 2012 Partajează Postat Iunie 28, 2012 cred ca e timpul sa cauti o carte despre procesorul ala pe siteul siemens si sa te apuci de citit si experimentat ... nu de alta dar asa chiar nu rezolvi nimik ....Toate bune!Spor la treaba! Link spre comentariu
catalin004 Postat Iunie 28, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2012 cum pot modifica logica....vad ca se poate modifica si prin retea....cum schimb bitul de iesire? poate vor raspunde altii....... Link spre comentariu
catalin004 Postat Iulie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2012 nu mai scrie nimeni nimic in ajutorul meu????? Link spre comentariu
catalin004 Postat Iulie 4, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2012 am atasat un fisier cu ce am eu..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum