Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ATMega 8535 sau AT90S8535

paul

Postări Recomandate

Se poate inlocui AT90S8535 cu ATMega 8535. A incercat cineva. Din Data Sheet-ul celor doua se pare ca se poate (The ATmega8535 provides all the features of the AT90S8535. In addition, several newfeatures are added. The ATmega8535 is backward compatible with AT90S8535 in mostcases. However, some incompatibilities between the two microcontrollers exist. Tosolve this problem, an AT90S8535 compatibility mode can be selected by programmingthe S8535C fuse. ATmega8535 is pin compatible with AT90S8535, and can replace theAT90S8535 on current Printed Circuit Boards. However, the location of fuse bits and theelectrical characteristics differs between the two devices). Sunt compatibile si pin cu pin. In schema mea AT90S8535, lucreaza la 8 MHz. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paul

2

• one

2

• mitescu

1

Top autori în acest subiect

Se pare ca ti-ai dat si raspunsul.Da, se poate inlocui "pe cablaj", adica au pinii cu aceleasi functii, dar difera putin software.Daca ai un program pt. AT90S8535 poti sa il scrii intr-un ATmega8535, daca ii "arzi" fuse-ul S8535C. Daca dai mai multe detalii, poate e mai clara problema.

Link spre comentariu

Softul este facut pentru AT90S8535. Si eu banuiam ca se poate inlocui cu ATMega 8535. Problema este ca nu stiu cum sa programez ( prin ISP ) acel "fuse S8535C". Ca program as folosi PonyProg 2000 si montajul din atasament. Multumesc pentru sfat!.P.S. Acuma (ora 22:25) am gasit in PonyProg, cun sa ard "fuse S8535C.

Link spre comentariu

Nu trebuie sa arzi nici un fuse, Diferenta dintre starea cu fuse ars si cea cu fuse nears este minora si se refera la timpul de watch dog , de principiu trebuie numai sa revezi timpul, si UART/USART, unde nu ai probnleme decat daca ai fi facut o comunicatie full duplex, ceea ce ptr at98535 nu se poate. Asa ca lasa fuse in pace si vezi de treaba. Merge

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări