Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

calcul filtre

Vizitator raven234

Postări Recomandate

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

5

• hpavictor

3

• maxente

3

• oaki

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator gabros_45

@ gavrochede ce nu vrei sa pricepi ca filtrul ala pe care il tot ceri este UNIC pentru combinatia ta de difuzoare ? nu este cale de mijloc. nimeni pe forumul asta nu va sti sa-ti spuna ce piese sa lipesti tu acolo. masoara-l, decupeaza-l, caut-o pe mama omida, dar nu mai pune intrebari idioate.... e ca si cum as veni peste tine la nunta sa ma inveti sa cant la tambal pana la furtul miresei.

O clasificare a croosoverlor ?o schema ceva? La tabal e cam greu. :aplauze
Link spre comentariu
  • 9 ani mai târziu...

Eu am doua filtre cu fuzibile pe ele scrie  pe placa 600w - 8 ohmi sunt in doua cai, lam racordat la un dif de 15 toli 300 w - 8 ohmi si la un driver de twitter  100 w rms -8 ohmi - 2,7 kg ,am un amplificator "t amp e -1200" au o claritate boxele de ramai uimit.

Link spre comentariu

Pleci de la premize greșite, înainte să-ți faci probleme cu filtrele trebuie sa te gândești dacă boxele tale se pupa cu caracteristicile difuzoarelor.

Deci ce difuzoare ai și ce cutii ai pentru ele?

Ce volum intern au cutiile ? banui ca sunt bass reflex și va trebui acordate la o frecventa mai mare de cat frecventa de rezonanta a difuzorului.

Incinta se calculeaza în funcție de parametri difuzorului.

Aștepți bass de la sateliți !? atunci trebuie sa te îndrepți către construcția unor boxe full range.

Filtrul este cea mai mica problema a ta, poti folosi un crossover activ  un filtru activ inserat înaintea amplificatoarelor.

Zici ca ai basi și simți lipsa frecventelor joase....Am impresia ca și basi au fost construiți după ureche.

Spune în detaliu ce baxe folosești? cu ce difuzoare ce dimensiuni au?  ce dimensiuni au porturile bass reflex.....etc ?

PS am vazut postul lui @paddan dar nu si faptu ca subiectul este mort de 9 ani :57

Editat de sonic11
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări