Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

calcul filtre

Vizitator raven234

Postări Recomandate

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

5

• hpavictor

3

• maxente

3

• oaki

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Este evident pentru majoritatea userilor ca aceste filtre sunt niste filtre generice si ca urmare nu exista nici cea mai mica sansa sa se potriveasca cu difuzoare luate la intamplare...

Link spre comentariu

Eu nu pot sa inteleg cum fac unii boxe cu filtre la plesneala aruncate acolo aiureaE asa de greu de inteles ca filtrele se fac exclusiv in functie de difuzoare, toata incinta trebuie facuta dupa difuzoare si nu altfel, oare e chiar atat de greu de inteles ? :nas:

Link spre comentariu

gabros_45 de ce cauti tu potcoave de cai morti?

In topicul tau deschis in legatura difuzoarele alea cativa user s-au oferit sa iti calculeze niste amarate de bobine si condensatori sa faci boxele alea sa sune cum trebuie, dar tu cu incapatinare neinteleasa de nimeni vrei sa arunci niste filtre total aiurea, pai daca e asa de ce nu le pui direct dupa ureche sau cumperi niste super-filtre SAL (cele mai bune) si ai terminat balciul?

Link spre comentariu
Vizitator gabros_45

gabros_45 de ce cauti tu potcoave de cai morti?

In topicul tau deschis in legatura difuzoarele alea cativa user s-au oferit sa iti calculeze niste amarate de bobine si condensatori sa faci boxele alea sa sune cum trebuie, dar tu cu incapatinare neinteleasa de nimeni vrei sa arunci niste filtre total aiurea, pai daca e asa de ce nu le pui direct dupa ureche sau cumperi niste super-filtre SAL (cele mai bune) si ai terminat balciul?

Pai nici nu stiti ca este un subiect fierbinte.E criza si tot mai multi incearca sa construiasca ei incintele si atunci este necesar un topic de genul asta. Stiu ca v-am zapacit si imi cer scuze.Eu chear am nevoie de croosover pe 1200Hz. pentru MAG.MD554.Am cuparat aceste difuzoare si nu suna cu alte filtre ,am construit identic cutiile (incintele) si acum va intreb pe toti. Ce pot sa fac sa le tin pe post de mobiler?Am cumparat 3 filtre sau ars lampile si tot asa (recunosc ca poate sunt prost) tot nu suna .Nu vad dece atita rautate , cind m-am inscris aici nu m-am inscris ca inginer electronist.Daca nu am fi noi oameni la ce bun forumul.Dragi mei va iubesc neconditionat. Sa aveti o zi superba.(nu ca a mea)Multumin pentru foto.
Link spre comentariu
Vizitator gabros_45

Daca ai stii cati prosti cred ca sunt bune doar pentru ca sunt facute de " firma " :) ... Iar prostia este pe bani . Cu cat esti mai prost , cu atat te costa mai mult !

"PROSTI DA MULTI" Multumesc pentu foto.
Link spre comentariu

tot nu inteleg la ce te ajutanu este potrivita pt alte difuzoare,nu ma inteleg gresit,este specifica acelui dif cu membrana metalica,plus ca la puteri mari(sonorizari) nu este o solutie recomandata datorita pierderilor mari si a costurilordaca cumva are taierea acustica la 1200hz,este doar o coincidenta,fiind dedicata utilizarii hi-fipt acele MAG eu as concepe o taiere undeva la ~1500hz(am zis 'undeva' pt ca nu are rost risipa unei pungi de piese de valori nestandard,nefiind vreo diferenta semnificativa daca iese la 1400 sau 1600hz cu valori clasice )

Link spre comentariu

Nu trebuie sa te superi nu o spun cu rautate mai ales ca nici nu te cunoscNici eu nu sunt inginer, ba chiar ma consider un habarnist, dar nu pot sa inteleg de ce nu vrei sa urmezi niste sfaturi ale unor oameni care chiar stiu cu ce se mananca boxele astea

Link spre comentariu
Vizitator gabros_45

Da am inteles ,dar sa presupunem ca cineva ,doreste sa cumpere difuri si sa construiasca un set de boxe ajunge si la acest domeniu (filtre audio).Daca pui asta pe google o sa vezi ce ese. Din cautarile mele am gasit la un moment dat un tabel pentru condensatori (la50v-70W ,100V-200W etc) MKT,MKP. valor si etc.Ce trebue stiut, este factul ca la filtre trebue avut in vedere toti parametri atit la difuzoare cit si incintele. Interesant este si faptul ca poti atenua driverul si woferul cu unele montaje,cei care se pricep trebue sa posteze circuite de genul asta.Acum sa va spun o intinplare ,la o cununie am intilnit un asa zis dj.am ramas surd, si stit de ce ? in cuti de blana de brad linga douo ligheane (Difuzoare 18"de cea mai proasta calitate) avea driver de 2" pe goarne de tabla de aluminiu ,erea asa de strident ca nu puteai sta in fata lor .Dupa un DVD. punea muzica ,manele,populara etc.Problema a fost ca a trebuit sa cintam live imediat dupa reprezentatia lui ,cu sistem PA.2x12" 2x15" 2x sub. 18" a fost inposibil sa facem reglajele am avut nevoe de cam 4 ore sa ne revenim. Un sfirsit de saptamina cit mai placut va doresc. :dans:

Link spre comentariu

@ gavrochede ce nu vrei sa pricepi ca filtrul ala pe care il tot ceri este UNIC pentru combinatia ta de difuzoare ? nu este cale de mijloc. nimeni pe forumul asta nu va sti sa-ti spuna ce piese sa lipesti tu acolo. masoara-l, decupeaza-l, caut-o pe mama omida, dar nu mai pune intrebari idioate.... e ca si cum as veni peste tine la nunta sa ma inveti sa cant la tambal pana la furtul miresei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări