Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie Meteo -atualizare ora

spinach

Postări Recomandate

Buna ziua si cele bune ,Am acizitionat o statie meteo de camera , marca CRESTA wx751. Printre alte facilitati , are posibilitate de a achizitiona date din aer , prin undele radio , respectiv , ora , data .La inceput am crezut ca este defecta si nu achizitioneaza .Am lasat-o pe balcon si i-am dat sa caute si a gasit , dar a gasit ora europei centrale .Prospectul este foarte succint si secretos .Am studiat inauntru si are o antena de ferita , cam asemanatoare cu aparatele de radio mici , cred ca pentru unde medii .Care ar fi secretul ? unde exista astfel de date in transmisiile radio ? Ce este in neregula ?Am observat ca mai sint si alte modele care au acelasi principiu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

5

• puriu

1

Receptorul este pe 77,5 kHz si primeste informatii (an, luna, zi, ora, minut, etc.) de la un post din Germania. Evident, ora e a Germaniei. Semnalul sincronizeaza un ceas intern cu cuart. Chiar daca se regleaza manual pe ora Romaniei, cand primeste semnal (mai ales noaptea) trece automat pe ora Germaniei. Daca afisajul ceasului este mecanic (cu ace) se poate deplasa acul orar cu o ora inainte si va arata corect. Daca afisajul este digital trebuie renuntat la receptor (se scoate antena).

Link spre comentariu

-Producatorul a prevazut si are ora de intrare si ora locala care se seteaza in functie de ce primeste cu 1 h mai inainte .-Pe mine ma intriga de ce nu receptioneaza . 77.5 khz probabil sint unde lungi ??? Cum sa fac sa testez daca se aude ?Emite doar noaptea ? la ce ora ? este slab postu ?Eu l-am prins in o zi , pe balcon .Statia are mai multe limbi ca setate ; daca este setata pe En , va mai receptiona ?

Link spre comentariu

S-a rezolvat problema . Aparatul este functional corect . Problema ar fi ca este foarte slab postul din cauza sa sintem departe de el . Rezolvarea ar fi ca scot pe balcon aparatul si ii dau sa caute automat . Eu stau in estul tarii ; teoretic sin la limita celor 1500km ; cred ca mai depinde si de vreme.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator Petru7

Salut,

Vreau sa imi cumpar si eu o statie meteo si am vazut ca te pricepi.

Sunt din Galati si aici nu am gasit un magazin specializat pe asa ceva unde sa cer mai multe informatii asa ca internet-ul si colegii amabili de pe forum raman de baza.

Am gasit aici niste statii care imi plac insa nu inteleg prea bine cum este cu semnalul asta de la Frankfurt. La ce ajuta el statia meteo? Primesti prognoza meteo prin acest semnal?

Link spre comentariu

1.Semnalul este slab , dar se receptioneaza ; actalizeaza ora , dar atentie ca este ora europei centrale , adica cu o difernta de 1 h . In interior bloc nu receptioneaza . O scot 1 data pe saptamina pe balcon , dimineta si se reactualizeaza .2.Nu cred ca ai sansa sa receptionezi semnalul din anglia sau franta ; a mea nu prinde .3.Statia trebuie sa aibe posibilitatea de setare ora locala , adica setare diferenta de fus orar .4.Eu am o CRESTA wg751 si sint multumit de ea . Este cumparata de pe net.

Link spre comentariu
Vizitator Petru7

Multumesc pentru raspuns. Eu ma gandesc sa imi cumpar o statie de la TFA. Am cerut informatii referitoare la actualizarea orei de la cei care le vand si mi-au zis ca semnalul ala, in cazul statiilor meteo TFA este transmis din Frankfurt si in Romania este receptionat dar nu acopera toata tara. La mine la Galati nu ajunge spre exemplu. Au mai zis ca semnalul este receptionat o data pe zi la noaptea si ca statiile meteo au posibilitatea de a ajusta ora dupa ora locala sau sa anulezi functia asta de receptie semnal.Am vazut ca sunt senzori ce pot fi folositi pentru o distanta de maxim 100 de metri si altii care duc maxim 30 de metri. Aceasta distanta este calculata pentru camp deschis sau zona cu ziduri? Ce ar trebui sa aleg? Ar fi ok un senzor care bate pe o raza de 30m sau nu face fata? Intentia mea este sa amplasez senzorul pe casa scarii si statia in alta zona fiind 2 ziduri intre cele doua.

Link spre comentariu

In instructiuni scrie ceva relativ de obicei , respectiv ca daca sint perderi pe trasee ecranate , distanta se micsoreaza ; mai rar specifica amanunte.Daca sint pentru lunga distanta , consuma mai mult din baterii .Semnal ceas il receptionez , verificat , si dimineata si seara ; din cite stiu eu , statia transmite permanent ; dimineta si seara sint conditii mai bune de probagare unde .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări