Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

recomandare atenuare semnal

Vizitator digitekovi

Postări Recomandate

Vizitator digitekovi

Salutare,Am 2 boxe aprox 30W fiecare aflate in 2 incaperi, la una dintre ele as vrea sa ii reduc volumul cu 20-30%. Ce imi recomandati, eu ma gadesc la inserierea unei rezistente de putere cu boxa.......Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• Eusebiu Angelescu

3

• ronyku

1

• BUGHIU

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

......ma gadesc la inserierea unei rezistente de putere cu boxa.......Multumesc.

:sparge: da si apoi cautati alt sistem de sonorizare ...sau o vizita cu el la serviceDaca doriti asa ceva nu merge decat din Balans, volum diferentiat L/R sau micsorare nivel la intrare (prin preamplificator/corector)...in rest va asumati riscul unei inlocuiri premature a amplifului .... (chiar daca are super protectii)
Link spre comentariu

...va vedea o impedanta mai mare,asa ca va merge mai lejer...

prin lejer...va referiti si la regimul termic?.......si pentru specificatiile de max. 8 Ohm?

PS: nu vorbim de amplif cu traf de iesire ....presupun :nebunrau:

Link spre comentariu

finalul nu poate pati nimic daca inserierea este facuta cu grijasingurul luccru de care trebuie sa ai grija este ca pe acea rezistenta va avea loc o cadere de tensiune in functie de puterea debitata la un moment dat care are ca efect incalzirea acesteia, este nevoie de o rezistenta de puterecel mai indicat ar fi inserierea unui pot de volum pe intrarea canalului respectiv sau un balans

Link spre comentariu

Maxim 8 ohmi? Si cu ce este deranjat amplificatorul de o impedanta mai mare?

...cred ca stim cu totii ca defapt critic este cand -->0 ...problema este ca nu este normal ca un sistem audio care a fost dimensionat pentru o anumita sarcina sa intervii asupra ei cu consecintele privind nivelul de distorsiuni si etc.... Pe scurt cred ca ce am propus prin ....Balans, volum diferentiat L/R sau micsorare nivel la intrare (prin preamplificator/corector)...acopera solicitarea....PS: fiecare este liber sa-si aleaga calea de reusita
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări