yo9hnf Postat Iulie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2012 Ok,multumesc pentru raspuns ! In schema simulata de dn. Lazaroiu, "prima" tensiune este de 480V...deci nu departe de 520V si ma gandesc ca in sarcina probabil ca tensiunea o sa scada pana pe la 480V. Ce electrolitici ar trebui sa folosescc ? La TME sunt niste electrolitici de 100uF/400V (marca dubioasa); sa pun 2 din acestia in serie ? Link spre comentariu
danzup Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 Ok,multumesc pentru raspuns ! In schema simulata de dn. Lazaroiu, "prima" tensiune este de 480V...deci nu departe de 520V si ma gandesc ca in sarcina probabil ca tensiunea o sa scada pana pe la 480V. Ce electrolitici ar trebui sa folosescc ? La TME sunt niste electrolitici de 100uF/400V (marca dubioasa); sa pun 2 din acestia in serie ?Sigur ca trebuie folositi cate 2 in in serie plus rezistente de egalizare in paralel cu fiecare condensator. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iulie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2012 Ok. Asa am sa fac. Rezistendele de 330K (sau 390K) la .5W cred ca sunt ok. Link spre comentariu
gheo23 Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 Daca ai scris ".5W" asta vrea sa insemne 0,5W ! Este cam putin si din punctul de vedere al puterii disipate cat si al tensiunii de lucru(rezistentele au si o anumita tensiune de lucru, care la cele de 0,5W este de max. 250V , deci la limita). O valoare de 220K la 2W ar fi mai potrivita . Eviti astfel si o incalzire exagerata si ai mai multa siguranta ca nu se vor intrerupe la primul soc . Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iulie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2012 Corect punctat ! Am pierdut complet din vedere tensiunea maxima aplicata la bornele rezistentelor.Multumesc ! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iulie 18, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2012 Pana la urma nu m-a lamurit nimeni daca "aranjarea" pieselor pe cablaj este buna.Din cauza spatiului foarte limitat parca efectiv nu pot concepe montajul decat pe PCB. Link spre comentariu
danzup Postat Iulie 18, 2012 Partajează Postat Iulie 18, 2012 Pana la urma nu m-a lamurit nimeni daca "aranjarea" pieselor pe cablaj este buna.Din cauza spatiului foarte limitat parca efectiv nu pot concepe montajul decat pe PCB.E ok as la prima vedere .Ai grija la distante pe treseele unde e tensiune mai mare sa fie indeajuns distantate , in rest e ok . Link spre comentariu
yo9hnf Postat Septembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2012 Din lipsa de timp am abandonat pe timpul verii acest proiect, dar l-am reluat acum. Ce parere aveti de cablajul sursei ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 27, 2012 Partajează Postat Septembrie 27, 2012 Părerea mea este că punctul comun de masă-alimentare trebuie luat din punctul de "stingere" maximă(armatura de minus a condensatorului de filtraj Ua). Link spre comentariu
yo9hnf Postat Septembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2012 Multumesc pentru raspuns ! Ceva in genul asta ? (este nearanjat) Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 27, 2012 Partajează Postat Septembrie 27, 2012 Mai exact(în img de mai jos.) "punctul stea" de masa alimentare se formează exact pe terminal minus Cf-final. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Septembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2012 Da, am inteles ideea. Problema din punctul meu de vedere (sau a lipsei imaginatiei) sunt condensatorii de 100uF/400V inseriati (deoarece nu am gasit nimic la 47uF/>500V). Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 27, 2012 Partajează Postat Septembrie 27, 2012 Nu contează că sunt condensatori înseriaţi(unul are armatura de minus la masa de acea armătură discutăm).Am înseriat Link spre comentariu
yo9hnf Postat Septembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2012 Acum ? ...nu este complet cablajul Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 27, 2012 Partajează Postat Septembrie 27, 2012 Nu încă(mai tebuie ajustat) ,ramificarea chiar în punctul/armatura de minus Cf(L respectiv R). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum